Doja Cat fik kritik for t-shirt med påstået nynazist – nu reagerer hun

Doja Cat fik kritik for t-shirt med påstået nynazist – nu reagerer hun
Doja Cat. (Foto: Dimitrios Kambouris/Getty Images for TIME)

I efteråret modtog Doja Cat en del backlash, fordi hun havde slået et billede op på Instagram, hvor hun var iført en T-shirt med den højreorienterede komiker Sam Hyde, der poserede med en riffel i hånden.

Kritikken kom af, at Sam Hyde ifølge Billboard er tilknyttet nynazistiske bevægelser. Rapstjernen fjernede efterfølgende opslaget – og uploadede det i en ny version, hvor Hyde var skåret ud af billedet.

Nu sætter Doja Cat ord på situationen i et langt videointerview med Apple Music, skriver HipHopDX. Her forklarer hun, at hun ikke har i sinde at gå ind i politiske diskussioner – og at hun ikke giver meget for de negative reaktioner på den omtalte t-shirt.

»For det første er jeg ikke en politisk person overhovedet. Jeg føler, at når det kommer til den slags ting, er jeg bare nødt til at holde mig fucking væk. Politik er ikke noget, jeg vil have, skyller ind i mit liv. Jeg vil bare have kreativitet og glæde og være i den umiddelbare virkelighed med mine venner, min familie og min musik«, siger Doja Cat.

»Du kan ikke vide alt, og er det, at jeg er iført en t-shirt af én, som jeg syntes var sjov, ‘et angreb på folk’? Det er ikke et angreb. Det påvirkede ikke verden på en måde, hvor vi nu skal se os over skulderen. Det gør vi ikke«.

»Og når jeg siger det her nu, kommer jeg til at få en masse reaktioner: ‘Jo det gjorde! Det vil forandre alting!’ Jeg synes også, at jeg er alt for fucking kendt. 100 procent. Jeg gør, hvad jeg kan, for langsomt, men sikkert at adskille mig selv fra den slags fortælling eller hvad det nu er for en verden, jeg på en måde har bygget«, fortsætter musikeren.

»For jeg ved, jeg har fans, som godt ved, at jeg ikke er involveret i, hvad fuck det der negative lort var. Jeg er mere sådan: Sjov fyr på en t-shirt, tog den på den dag. Men jeg har ikke behov for at forklare mig selv. Jeg har ikke brug for at bevise mig selv for en flok mennesker, som er utroligt dogmatiske. Det er lige meget, hvad fuck du gør, og hvad du siger. De vil altid stå klar: ‘Den person er ond’«.

Du kan se hele videointerviewet herunder. Doja Cats kommentarer til t-shirten kommer cirka 7 minutter og 30 sekunder inde.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af