Skepta trækker i land efter kritik af kontroversielt single-cover

Skepta trækker i land efter kritik af kontroversielt single-cover
Skepta på Roskilde Festival i 2019. (Foto: Sebastian Apel/Soundvenue)

Skepta har trukket coveret til sin kommende single ‘Gas Me Up (Dilligent)’ tilbage, efter at han de seneste dage har mødt heftig kritik.

På Instagram delte den britiske rapper mandag coveret, der ifølge The Hollywood Reporter bestod af skallede mænd iført matchende uniformer. En af mændene havde desuden en ansigtstatovering med ordene »Gas me up«. Opslaget er sidenhen blevet slettet.

I sammenhold med sangens titel ledte coveret for manges vedkommende tankerne hen på holocaust, og som The Holly Reporter rapporter, er kritikken sidenhen haglet ned over rapperen.

Men der var altså ikke tale om en holocaust-reference, understreger Skepta.

»Jeg kan ærligt talt godt se, hvordan mit single-cover kan betragtes som stødende i tider som disse, men det var ikke min intention«, skriver han i et nu slettet tweet, der imidlertid stadig er at finde som Instagram-story.

»Men efter at have tænkt over det føler jeg ikke, at jeg kan blive ved med at være den artist, I kender og elsker, hvis min kunst bliver politiseret. Jeg er nødt til at stoppe, hvis jeg ikke kan udtrykke min kunst, som jeg ser den«.

Ifølge Skepta skulle coveret repræsentere hans forældres ankomst til Storbritannien i 80’erne, hvor skinheads og fodboldkultur spillede en stor rolle.

Singlen ‘Gas Me Up (Diligent)’ udkommer 26. januar som planlagt.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af