Billie Eilish kritiserer musikere, som bruger »skødesløs« strategi til at øge albumsalg

Billie Eilish kritiserer musikere, som bruger »skødesløs« strategi til at øge albumsalg
Billie Eilish ved 'Barbie's verdenspremiere i 2023. (Foto: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic/ Getty Images)

Bæredygtighed er vigtigt for Billie Eilish. Derfor er hun ikke fan af en særlig, produktionstung udgivelsesstrategi, som nogle af hendes musikkollegaer benytter sig af for at sælge ekstramange album, skriver NME.

»Vi lever i denne tid, hvor det af en eller anden grund er meget vigtigt for nogle artister at lave alle mulige forskellige vinyler og indpakning, hvilket øger salget og øger tallene og giver dem flere penge«, siger Eilish i et interview med Billboard.

»Jeg kan ikke engang udtrykke over for dig, hvor ødselt det er. Det er lige foran vores ansigter, og folk slipper bare afsted med det til venstre og højre, og jeg synes, det er virkelig frustrerende som en person, der virkelig gør mig umage med at være bæredygtig og gøre mit bedst og forsøger at involvere alle i mit team i at være bæredygtige«, fortsætter en tydeligt frustreret Eilish.

»Og så er det nogle af de største kunstnere i verden, der laver 40 forskellige fucking vinyludgaver, der har forskellige unikke ting, bare for at få dig til at blive ved med at købe mere. Det er så skødesløst, og det er irriterende for mig, at vi stadig er et sted, hvor du bekymrer dig så meget om dine numre, og du bekymrer dig så meget om at tjene penge – og det er alle dine yndlingskunstnere, der gør det«.

Eilish nævner ingen navne i interviewet. Når man snakker om denne udbredte udgivelsesstrategi, er det dog svært ikke at komme i tanke om Taylor Swift, som netop har annonceret fire forskellige deluxe-udgaver af sit kommende album ‘The Tortured Poets Department.

Billie Eilish har også selv et nyt album på vej. I sidste måned kunne hun afsløre, at hendes tredje album er færdigt.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af