Billie Eilish, Nicki Minaj og 200 andre musikere advarer mod at bruge AI i musikbranchen

Billie Eilish, Nicki Minaj og 200 andre musikere advarer mod at bruge AI i musikbranchen
Billie Eilish til Grammy Awardd 2024. (Foto: Lionel Hahn/Getty Images)

Kunstig intelligens har gjort sit indtog i musikbranchen. Det har fået mere end 200 medlemmer af Artists Rights Alliance til at underskrive et åbent brev, der kræver, at blandt andet AI-udviklere ikke krænker sangskriveres rettigheder og snyder dem for indtjening. Det skriver Deadline.

Blandt underskriverne finder man Billie Eilish, Nicki Minaj, Katy Perry, Camila Cabello, J Balvin, Q-Tip, Kate Hudson, R.E.M. og efterkommerne til Bob Marley og Frank Sinatra.

I brevet beder musikerne »AI-udviklere, tech-firmaer, platforme og digitale musiktjenester om at stoppe med at bruge kunstig intelligens til at krænke og devaluere menneskelige kunstneres rettigheder«.

»Tag ikke fejl: Vi mener, at AI, når det bruges ansvarligt, har et enormt potentiale til at fremme menneskelig kreativitet og på en måde, der muliggør udvikling og vækst af nye og spændende oplevelser for musikfans overalt«, fortsætter brevet.

»Desværre bruger nogle platforme og udviklere kunstig intelligens til at sabotere kreativitet og underminere kunstnere, sangskrivere, musikere og rettighedshavere«.

Brevet pointerer, at flere store firmaer bruger artisternes musik til at træne kunstig intelligens, som så skal kunne skrive sange uden at involvere menneskelige sangskrivere.

Læs hele brevet her.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af