Ella Augusta på Spot Festival: Der gik ikke mere end 10 minutter, før hele Lille Sal fløj op af sæderne

Ella Augusta på Spot Festival: Der gik ikke mere end 10 minutter, før hele Lille Sal fløj op af sæderne
Ella Augusta på Spot Festival. (Foto: Daniel Reumert/Soundvenue)

Ella Augusta startede med at tage fusen på publikum. Og måske også på arrangørerne af Spot Festival.

Det unge pophåb var programsat til at optræde i Musikhusets Lille Sal. Et venue, der gør sig glimrende til intime singer/songwriter-koncerter, knap så godt til gigantiske popfester.

I første omgang så det da også ud til, at Ella Augusta havde tænkt sig at spille efter reglerne.

Til lyden af enorme jubelbrøl kom hun og sit fire mand store band på scenen og kastede sig direkte ud i ’Hvad nu hvis’, det soveværelsespoppede afslutningsnummer på debut-ep’en ’Sytten’, der var landet bare timer forinden.

I studieversionerne af hendes sange har samarbejdspartneren Emil Falk det med at kæle for detaljerne, men her var der skåret helt ind til benet: Bare et forsigtigt klaverspil og Ella Augustas let hæse stemme, der selv i disse nøgne rammer var en fryd for øret. 

Tidligt i karrieren har hun allerede lånt sin vokal til stjerner som Lord Siva og Benjamin Hav, og det er ikke svært at høre hvorfor.

Ella Augusta på Spot Festival. (Foto: Daniel Reumert/Soundvenue)

Hele koncerten kunne for så vidt være fortsat i det tempo. Men Ella Augusta havde tydeligvis andre planer.

Stemningen tog en drejning, da vi nåede aftenens andet nummer. Et blueset guitarlick her, et par bongotrommer der. Noget var tydeligvis under opsejling.

Og så begyndte popfesten ellers for alvor med breakup-bangeren ’Baglæns’, hvor hele Lille Sal fløj op af sæderne for at danse. Ikke fordi vi fik besked på det, men fordi det ganske enkelt var umuligt at lade være.

Ingen dansede imidlertid mere end aftenens hovedperson, der formentlig heller ikke kunne have stået stille, om så hun prøvede. I såvel publikumsinteraktionen som sin omgang med bandet udviste hun scenetække som en veteran.

Jeg måtte nive mig selv i armen for at fatte, at hun kun er 17 år gammel. Det er en skamredet kliché at sige, at nogen er født til at stå på en scene, men når man kigger på Ella Augusta, er det svært at sige andet.

Ella Augusta på Spot Festival. (Foto: Daniel Reumert/Soundvenue)

Koncerten sluttede, som den begyndte: Nemlig med et fupnummer.

Efter at have spillet det lige lovligt påtvungne generationsportræt ‘Internetsangen’ samledes hun og bandet på scenen for at sige tak for i aften og bukke for publikum, der kvitterede med »ELLA, ELLA, ELLA!«-hujen.

Men bedst som man troede, det hele var slut, begyndte hun at synge igen. Denne gang a capella. Og så dansede hun hele vejen ud af den koncertsal, der på en eller anden måde allerede føltes for lille for hende.

Publikum jublede, som om vi lige havde været vidne til en kæmpestjerne. Det havde vi nok også.


Kort sagt:
Kun tre numre inde i Ella Augustas koncert på Spot Festival fik det 17-årige pophåb hele Lille Sal op af sæderne for at danse. Ikke fordi vi fik besked på det, men fordi det ganske enkelt var umuligt at lade være.

Ella Augusta. Koncert. Lille Sal, Musikhuset, Spot Festival.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af