Hvad bliver årets sommerhit? Her er 10 bud

Diskussionen hærger hvert forår: Hvilken sang kommer til at dominere sommeren på tværs af TikTok, Soundboxes og playliste-placeringer? Vi har samlet ti bud, der kan erobre titlen som årets 'Song of the Summer'.
Hvad bliver årets sommerhit? Her er 10 bud
Tobias Rahim og D1ma. (Foto: Frederik LA)

Der hersker en myte om den der song of the summer – sangen der hvert år dominerer alle frekvenser og bevidstheder i løbet af tre måneder.

I virkeligheden er det knap så simpelt. Var ‘Mucki Bar’ eller ‘As It Was’ mest uomgængelig i 2022? Var sommeren 2020 mest præget af ‘ErruDumEllaHvad’ eller ‘Blinding Lights’? Var sommeren 2019 svøbt ind i ‘Vai Amor’ eller Billy Ray Cyrus-udgaven af ‘Old Town Road’?

Der er som regel ikke kun én song of the summer, som det ellers så populært hedder på TikTok. Ikke desto mindre har vi samlet ti bud fra ind- og udland, der ikke blot har hitlisteplaceringer, der lige nu antyder, at de er veludrustede til at dominere sommeren, men som også har en lyd, der tager sig rigtig godt ud på Soundboxes, mens solen står højest.

Typisk er de definerende sommerhits udgivet, længe inden sommeren går i gang. Men af og til lander der bare også noget i juni – eksempelvis en ‘ErruDumEllaHvad’ – der vender op og ned på det hele, så vi udgiver denne artikel med en vis forsigtighed.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Sabrina Carpenter ‘Espresso’

Sabrina Carpenters ‘Espresso’ er for længst kørt i stilling som en af de mest alvorlige kandidater til årets sommerhit – og hvis det ikke var tydeligt nok, har Carpenter lanceret den med en flot Dave Meyers-instrueret musikvideo, der foregår på stranden i den bagende sol.

Men det er slet ikke nødvendigt, for på egen hånd oser den behageligt varme disco-bas bare af sommerstemning. Tilsæt et tekstunivers, der emmer af at have styr på alting, og der er sommervibes overalt i luften.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Kendrick Lamar ‘Not Like Us’

DJ Mustards mest hype beat i årevis bruges ikke til en sang om sex, penge eller fester. Det bruges til en sang, der går i flæsket på Drake.

Kendrick Lamar traf et decideret genialt valg, da han fulgte det næsten horror-agtige diss-track ‘Meet the Grahams’ op med en så oplagt party-banger. Det blev lyden af at danse på Drakes metaforiske grav, og han har fået hele verden med på den, fordi nummeret bare er så godt og festligt.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Tobias Rahim feat. D1ma ‘Bellevue’

‘Bellevue’ udkom allerede tilbage i februar, men den er stadig ikke forsvundet fra hitlisterne. Faktisk er den kun blevet større i løbet af de forgangne måneder, og intet tyder på, at succesen stopper for dette samarbejde mellem to af landets mest pålidelige hitmagere.

Nuvel, det er også et nummer, der synger om både sommer og strand, så det giver mening, at det først er nu, den for alvor folder sig ud. Og bag al denne snak om sommer gemmer der sig en rigtig flot, melankolsk skæring, der vinder ved genlyt, hvilket nok også er en ingrediens i dens succes.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Tommy Richman ‘Million Dollar Baby’

For et par uger siden dukkede denne totale nobody op på hitlisterne med en sang, der havde fået succes på TikTok. Den slags historier er der efterhånden mange af, men det imponerende ved Tommy Richman er, at sangen har hængt ved og fået betydelig succes hinsides platformen.

Hvordan er det gået til? Et godt bud er, at sangen bare er rigtig god. Det er bouncy, synthbaseret r’n’b med elementer af klubbede hiphopproduktioner. Det er mellemtingen mellem Brent Faiyaz og Channel Tres, vi ikke vidste, vi havde brug for.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Post Malone feat. Morgan Wallen ‘I Had Some Help’

Der har i mange år været gisninger om, hvorvidt den amerikanske country-renæssance mon kunne afføde ægte globale hits, og i år ser det for en gangs skyld ud til at være muligt. ‘A Bar Song (Tipsy)’ af Shaboozey og ‘Texas Hold ‘Em’ af Beyoncé har begge haft crossover-succes, men sommeren ser ud til at tilhøre Post Malone, der går fuldblods country med assistance fra genrens største superstjerne lige nu, Morgan Wallen.

Resultatet af deres samarbejde er et nummer, som lyder af dåseøl direkte fra køleren, der bliver nydt i solen. Det kunne i øvrigt godt se ud til, at Posty planlægger at fortsætte country-rejsen i fremtiden – i hvert fald at dømme efter hans nylige optræden på Stagecoach-festivalen.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Guldimund ‘Storebæltsbroen’

‘Storebæltsbroen’ lyder til forveksling som en Tobias Rahim-sang, som Guldimund synger og har skrevet sin egen tekst til. Med andre ord lyder det som et hit, der kan samle på tværs af generationer.

Ja, det er lidt underligt at høre den tænksomme singer/songwriter gå fuld pop, og det er lige så underligt at høre ham udskifte den bevidst trivielle privatpoesi med en sang om livet som kendis. Men den hyperspecifikke sangskrivning er stadig virkelig charmerende, og ‘Storebæltsbroen’ kunne sagtens ende med at dominere playlisterne denne sommer.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hozier ‘Too Sweet’

Hozier har haft en ganske loyal følgeskare i kølvandet på megahittet ‘Take Me to Church’ fra 2013, men han lignede ikke én, der ville røre hitlisterne igen. Mod alle odds gjorde Noah Kahan dog sidste år den tids folkrock-lyd aktuel igen, og ‘Too Sweet’ har taget hitlisterne med storm.

Hoziers store, soulede stemme og rustikke guitarlyd sætter sig lige i øregangene, og det hjælper også gevaldigt, at han har skrevet et omkvæd, der er virkelig let at synge med på. Hvis nogen rocksang har mulighed for at indtage sommeren, er det denne.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Gilli feat. Kesi ‘555’

‘555’ udkom allerede i november som en del af ep’en ‘Kiko Club’, der sidenhen er blevet udvidet til et album. Dengang var det ‘Skarpt lys’, der var tracklistens store kioskbasker, men den løsslupne ‘555’ har været albummets sleeperhit, der for nylig har overhalet ‘Skarpt lys’ i streamingtal.

‘555’ er da også som skabt til Soundboxes. Dens hooks står i kø, og de får følgeskab af et pumpet beat og en tekst, der lyder lige så spritstiv som den aften på klubben, den handler om. Mon ikke den kommer til at hitte på Roskilde Festival, når Gilli spiller på Orange Scene?

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Annika ‘Knuser hjerter’

19-årige Annika har opbygget en stor fanskare via TikTok, og dermed var der succes allerede fra øjeblikket, hun udgav debutsinglen ‘Knuser hjerter’.

Sangen skriver sig ind i alt den ærlighed, der kan gøre SoMe-platforme som TikTok så intime – samtidig med, at den bare er et skarptskåret popnummer om hjertesorg, der forstår at bruge de håndværksmæssige greb, som traditionen for længst har etableret. Resultatet er øjeblikkeligt iørefaldende.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Macklemore ‘Hind’s Hall’

Lyden af denne sommer er utvivlsomt også lyden af protester. Black Lives Matter-demonstrationerne har gennem tiden haft blandt andet Kendricks ‘Alright’ og Lil Babys ‘The Bigger Picture’ som uofficielle soundtracks, og den allestedsnærværende bevægelse denne sæson er afgjort forkæmpere for Palæstina – og også her er en hiphopsang blevet et populært anthem.

Det mest overraskende comeback siden Hozier er kommet fra Macklemore. Mens resten af hiphopbranchen havde beef med Drake, valgte han nemlig at have beef med zionismen, og på blot en uges tid har ‘Hind’s Hall’ bredt sig til praktisk talt enhver TikTok, der erklærer solidaritet med Palæstina.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af