Svært ved at finde rundt i årets store Distortion-program? Så læs med her

Det er ikke ligefrem let at danne sig et overblik over Distortion, men der er masser af guf på programmet. Her guider vi dig til, hvad du kan opleve i løbet af de fire dage.
Svært ved at finde rundt i årets store Distortion-program? Så læs med her
Distortion i 2023. (Foto: Dejan Obretkovic/Soundvenue)

Distortion er ikke, som festivaler er flest.

På andre festivaler kan man bare skaffe en tidsplan, og så har man styr på det hele. Og reglerne er så simple, at hvis man har en dagsbillet, så har man adgang til alle koncerter den dag, og hvis man har en partoutbillet, så har man adgang til alle koncerterne alle dage.

Distortion anno 2024 fungerer derimod snarere som seks lettere overlappende eventserier: Distortion Club, Distortion X, Distortion Ø, ActionHygge, Nørrebro Street Party og Havnefest. Nogle af dem er gratis, andre kan du købe dig adgang til, og med et Distortion Festival Pass har du adgang til (næsten) alt.

Dansekonkurrence til ActionHygge på Refshaleøen i 2023 – et godt eksempel på, hvad ActionHygge består af. (Foto: Dejan Obretkovic/Soundvenue)

Okay, men hvad betyder de forskellige eventnavne?

Distortion Club foregår i nattetimerne fra 29.-31. maj på en håndfuld københavnske natklubber. Man kan købe normal entré til de individuelle klubber som enhver anden aften, mens der er fri entré med et Festival Pass.

Distortion X er to begivenheder, der 29. og 30. maj transformerer henholdsvis Rådhuspladsen og området omkring Nørrebros Den Røde Plads til festivalpladser, hvor hver scene har sit eget kuraterede lineup. Hvis man vil have adgang til dette, er der dagsbilletter til begge begivenheder, og derudover kan du komme ind med et Festival Pass.

Distortion Ø er en slags elektronisk festival i festivalen, der lukker det hele af. Den foregår på Refshaleøen i aften- og nattetimerne 31. maj og 1. juni, og der er både mulighed for at købe endagsbilletter og weekendbilletter, hvis man ikke har et Festival Pass.

ActionHygge er en fællesbeteglense for alle de mindre events, der ikke tæller klassiske musikfester, men i stedet alle mulige andre slags happenings. De foregår fra 29.-31. maj alskens steder i København i tidsrummet klokken 14-22. De fleste af disse events er fuldkommen gratis, men tre af dem kræver billetter – og for lige at gøre det ekstra forvirrende, så er et Festival Pass altså ikke gyldigt som billet til disse specifikke arrangementer (mere om de specifikke arrangementer længere nede i artiklen).

Nørrebro Street Party foregår torsdag 30. maj og er en lang række koncertevents og fester rundt omkring på Nørrebro, der alle er gratis.

Havnefest løber af stablen fredag 31. maj på Refshaleøen og ved Københavns Havn. Ligesom Nørrebro Street Party er det gratis, og konceptet er da også næsten det samme med fest og hygge fra klokken 15 til 21. Forskellen er selvsagt bare, at det er ved havnen i stedet for på gaden.

Og lad os så komme et spadestik dybere og se nærmere på, hvad der faktisk skal ske de forskellige dage. Undervejs kommer vi også med Facebook-links til de begivenheder, vi nævner, så du kan udforske dem endnu grundigere.

Icekiid på Distortion i 2022. (Foto: Samy Khabthani/Red Bull Media House)

Onsdag 29. maj

Distortion bliver officielt skudt i gang onsdag klokken 15.30 med Distortion X Rådhuspladsen, hvor house-duoen TooManyLeftHands har sammensat et lineup med både elektronisk musik og hiphop, der varer frem til midnat. Blandt programmets 18 navne finder man blandt andre Icekiid, Jimilian og den franske house-dj Hugel.

Der er kun to ActionHygge-arrangementer om onsdagen, og de starter begge klokken 18. Posh Isolation og CC Sets inviterer indenfor på Copenhagen Contemporary, hvor den står på både ambient og klubmusik. Og bestiller man bord, er der fransk dj-sæt og streetfood bag den franske ambassade – dette er et af de events, der kræver særskilt billet, da man skal bestille bord.

To natklubber fyrer derefter op for de første Distortion Club-events. Klokken 22 byder H9 indenfor til et CPH Deep-kurateret lineup, hvor den tyske techhouse-producer Steve Bug er hovednavn. Ved midnat starter løjerne hos Module, der har den amerikanske techno-ekvilibrist Erizo som hovednavn.

Kind Mod Kind live. (Foto: Flemming Bo Jensen/Soundvenue)

Torsdag 30. maj

Torsdag vender Distortion tilbage til Nørrebro for første gang i fem år, og det bliver fejret fra klokken 16-22 med en gratis afrobeats- og funkfest på Dronning Louises Bro. Festlighederne bliver startet af en liveoptræden fra afrobeats-kunstneren JJ Paulo, og klokken 19 optræder instrumentaltrioen Akabanga – i de øvrige timer er der dj-fest for alle pengene.

Den helt store fest foregår til gengæld til Distortion X Nørrebro på Den Røde Plads og Nørrebro Skatepark klokken 16-23. Her har Red Bull, Gravity og Soundvenue hver sin scene: Red Bull-scenens lineup står på hiphop med Artigeardit og Noah Carter som topnavne, og Gravity har booket elektronisk musik, hvor særligt den engelske producer Clonee er et scoop. Soundvenues lineup befinder sig i krydsfeltet mellem elektronisk og pop – med AV AV AV og Elsked i den ene ende af spektret og Kind Mod Kind, Thea Dora, Laura4evigt og Ung-skab i den anden.

Men der er også masser af gratis Nørrebro Street Party-arrangementer i dagtimerne, hvis du ikke vil betale. Højdepunkterne tæller rockinitiativet The Mudhoney Block Party (bl.a. Ki! og The Entrepreneurs), LGBT+-fejringen Queer Distortion i Hellig Kors Kirke (bl.a. Legolane og Housefrau), BIPOC-festen Block Party by Raspao på Cōhabit (bl.a. DJ Paydar og Tjiquita) og Rapolitics x Re:Act (bl.a. Josie Amadonna og Føns). En komplet oversigt over dagens Nørrebro Street Party-arrangementer kan findes HER.

Sauna Senere til Vegas Udvalgte. (Foto: Thomas Rasmussen/Soundvenue)

Hvis man ikke er til traditionelle koncerter og fester, er der også masser af ActionHygge torsdag – og ganske passende foregår det hele den dag på Nørrebro. Her kan man blandt andet se frem til wrestling-eventet Nørrebro Smackdown – ikke kun fordi wrestling er grinern, men fordi Sauna Senere optræder i ringen kl. 20.30.

Andre finurlige ActionHygge-indslag tæller MormorDistortion ved Plejecentret Sølund, dansekonkurrence og -lektioner på Sankt Hans Torv, HundeDistortion i Byoasen og arkadespil ved Bip Bip Bar. Dertil er der to events, der kræver særskilt billet: Langbordsmiddag ved Nørrebrogades gule mur og 1000-meter-løbet Beat the Street, der dog kun kræver særskilt billet, hvis man skal deltage som løber.

Senere åbner klubberne. Klokken 21 gæstes Jolene af et lineup med tyske Dasco i spidsen. Klokken 22 er Culture Box parat med blandt andre tyske Teenage Mutants, Trixie inviterer på mere Queer Distortion, når franske Legolane headliner, og H9 serverer et Vinter Sol-præsenteret lineup med blandt andre italiensk-engelske Riva Starr. Klokken 23 kan man tage på Den Anden Side og se norske Skatebård med danske Mette Munk, og venter man helt til midnat, har Module blandt andre tyske Dobé på programmet.

Alle de nævnte club-arrangementer varer selvfølgelig til langt ud på natten, hvis ikke helt til morgentimerne.

Ivan$ito til Soundvenue Input i 2022. (Foto: Dejan Obretkovic/Soundvenue)

Fredag 31. maj

Fredag rykker festlighederne ud til Københavns Havn og til Refshaleøen – og det gælder både festerne og ActionHyggen.

I tidsrummet klokken 15-21 er der fester begge steder, men størstedelen af festlighederne foregår på Refshaleøen. Daily Dak og Tam Tam har en dedikeret psytrance-scene på Refshaleøen i hele tidsrummet, og deres store bookinger tæller Estec, Nemel og DJ Mary Swan. Er man mere til genrer som reggaeton og afrobeats, kan man tage forbi Rhythmic Fusion i Mikkellers Baghave, hvor der er optrædener fra blandt andre Ivan$ito, Navid og ugandiske Yami J. Fans af jungle-musik kan imidlertid søge mod Refshalevej 165B, hvor Concrete Jungle har booket dj’s som Mbizo og Cayootee til festen We Need Jungle I’m Afraid.

Er man mere til ActionHygge i havneomgivelserne – eller HavneHygge, som Distortion stedvist kalder det – er der også et par events på Refshaleøen. Du kan eksempelvis vinde en anseelig sum penge i skateboardkonkurrencen Reffen Rampage, og klokken 18 er der DM i maveplasker.

Fra klokken 18 danner Refshaleøen også rammerne for førstedagen af Distortion Ø, hvor man kan danse på livet løs på tværs af fire scener med svært eftertragtede elektroniske navne. Fredag tæller topbookingerne Sara Landry, DJ Heartstring, Mall Grab og Sven Väth – de to sidstnævnte runder dagen af, når festivalen lukker kl. 04.00.

Men til den tid kan det jo også være, at man for længst er taget videre på en af de tre klubber, der stadig holder fanen højt på Distortion Clubs sidste dag. På Culture Box starter de klokken 22, og hovednavnet er italienske Undercatt. Den Anden Side starter kl 23 med et program præsenteret af GAG, hvor engelske Tommy Four Seven er hovednavnet. Og ved midnat åbner Module for en afslutningsfest med blandt andre norske Matiago.

Distortion Ø. (Foto: Mantas Hesthaven)

Lørdag 1. juni

Lørdag begynder Distortion så småt at stilne af. Der er faktisk kun ét sted, hvor Distortion stadig foregår, og det er på Distortion Ø.

Der har de til gengæld et program, der kører helt frem til kl. 06.00. Det åbner klokken 18 med Ash på Forest-scenen og Annælix på Sunrise-scenen, og derfra er der ingen pauseknap, før Klangkuenstlers optræden på Rave-scenen er færdig klokken 06, mens Sven Dohse lukker Sunrise-scenen.

Hvis du stadig har kræfter derefter, står der på Distortions hjemmeside, at der er efterfest øjeblikkeligt derefter. Denne efterfest har de ikke delt nogen informationer om endnu, men den varer efter sigende helt til klokken 12 – altså om søndagen!

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af