R.E.M. overrasker: Se dem optræde sammen for første gang i 15 år

R.E.M. overrasker: Se dem optræde sammen for første gang i 15 år
R.E.M. til Songwriters Hall of Fame-indlemmelsen. (Foto: L. Busacca/Getty Images for Songwriters Hall Of Fame)

R.E.M. gik som bekendt i opløsning i 2011, og de har været meget udtalte om, at de ikke har i sinde at finde sammen igen.

Alligevel kunne man i går opleve en fuldtallig udgave af bandet optræde med en intim, underspillet udgave af hittet ‘Losing My Religion’ i forbindelse med, at bandet blev indlemmet i Songwriters Hall of Fame. De andre nye tilføjelser til æresgalleriet tæller Timbaland og Steely Dan.

R.E.M. optrådte fuldtalligt til arrangementet som en surprise-optræden. Trommeslager Bill Berry trak sig ellers fra bandet i 1997 grundet følgerne af en hjerneblødning i 1995, og siden da fungerede R.E.M. som trio. Seneste gang Berry optrådte med sine bandfæller var i 2007, da R.E.M. blev indlemmet i en anden Hall of Fame – nemlig Rock and Roll Hall of Fame.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hvis man er meget pedantisk, så optrådte bandet faktisk i trioopsætning så sent som i 2016. Det var dog til deres manager Bertis Downs private fødselsdagsfest, og også her spillede de kun ‘Losing My Religion’ og ingen andre sange. Medregner vi kun offentlige optrædener, skal vi dog 15 år tilbage for at finde deres seneste optræden, nemlig i Carnegie Hall i 2009.

Bandets genforening kom i kølvandet på et interview med Anthony Mason fra CBS Morning, bandets første interview som firkløver i 30 år. I dette interview fortalte de, at de stadig er nære venner, men at det ville kræve »en komet« eller »superlim« at få dem til at finde sammen igen.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af