Tre musiknavne melder afbud til Roskilde Festival – erstatningerne er fundet

Tre musiknavne melder afbud til Roskilde Festival – erstatningerne er fundet
Ella Augusta. (Foto: PR)

Roskilde Festival er lige om hjørnet – campingområdet åbner allerede på lørdag – og her på falderebet har tre musiknavne aflyst deres optrædener på årets festival. Det drejer sig om ørkenblues-bandet Mdou Moctar, rapperen Mowgli og hiphop-r’n’b-sangeren Fridayy.

Erstatningerne er dog allerede klar, og mens festivalen skriver, at Fridayy grundet »uforudsete omstændigheder« har aflyst hele sin europaturné, vil hans koncert blive erstattet af r’n’b-sangeren Mabel, der altså indtager Avalon-scenen fredag kl. 19.15.

Mdou Moctar aflyser grundet problemer med deres visa. De bliver erstattet af den burkinsk-belgiske rocktrio Avalanche Kaito, der overtager pladsen kl. 01.00 på Eos-scenen natten mellem fredag og lørdag.

Mowgli skulle have spillet som del af First Days-programmet, men aflyser grundet »personlige omstændigheder«, skriver festivalen. Han bliver erstattet af danske Ella Augusta, der imponerede gevaldigt på årets Spot Festival. Hun spiller derfor på Eos-scenen mandag kl. 20.45.

Endvidere aflyser to navne fra Arts & Activism-programmet. Det drejer sig om den britiske kunstner Matt Copson og danske Emma Holten.

Emma Holten skulle optræde til en talk med Human Rights Watch om rettigheder for kvinder og kønsminoriteter mandag kl. 17.45 på Flokkr. Talken finder stadig sted, men blot med journalist og dokumentarist Sol A. Wendel i stedet for Holten.

Matt Copson skulle have optrådt med sin kunst tre gange på Platform-scenen. Han bliver erstattet af en enkelt optræden med et musiknavn – nemlig den amerikanske kunstner Blue Lake, der laver noget så eklektisk som ambient-americana. Det bliver lørdag kl. 14.30 på samme scene.

Der er i øvrigt rykket lidt rundt på spilletiderne for flere Platform-koncerter, muligvis fordi hele tre optrædener bliver erstattet med én. Så kig en ekstra gang på din tidsplan, hvis du planlægger at se noget på Platform.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af