Fem koncerter, du skal se på Roskilde Festival onsdag – som ikke foregår på de største scener

De såkaldte First Days er overstået, og Final Days starter i dag kl. 17.00. Vi guider til fem navne, du skal se i dag, som ikke spiller på Orange eller Arena.
Fem koncerter, du skal se på Roskilde Festival onsdag – som ikke foregår på de største scener
Nia Archives. (Foto: PR)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Isabella Lovestory

Kl. 19.30 – Gloria

Isabella Lovestory både synger og rapper, men mest af alt fester hun. Hendes højenergiske sange trækker på moderne lyde i neoperreo og reggaeton iklædt pulserende elektroniske produktioner.

De hårdtslående beats får følgeskab af bankende liderlige, spansksprogede tekster leveret med så meget utvetydigt begær, at man ikke behøver at snakke spansk for at forstå, hvad det hele handler om. Mon ikke Gloria kommer til at ose af sved?

Til dig, der kan lide: Rosalías ‘Motomami’-album; sveddryppende reggaeton; gavekort til Peech; tanken om en eksplosiv fest i Glorias intime rammer.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Bar Italia

Kl. 21.15 – Gaia

Bar Italia er dagens eneste rockbooking, der hverken er punk eller metal. De er til gengæld hypede som ind i helvede, og det er de blevet uden at skulle genopfinde nogen dyb tallerken.

De laver bare god, gammeldags skramlet slackerrock, og de gør det med så højt et niveau, at de lyder, som om de er taget direkte ud af genrens storhedstid i 90’erne. Det virker lidt, som om de ikke engang prøver – og alligevel ender de gang på gang med at lave nogle af tidens mest vellykkede rockplader såsom sidste års ‘Tracey Denim’ og ‘The Twits’.

Til dig, der kan lide: Car Seat Headrest før de gik viralt; Modest Mouse før de havde radiohits; guitarstøj; stempelkaffe; genbrugstøj; det modsatte af skønsang.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Evian Christ

Kl. 22.00 – Apollo

Selv hvis du ikke har hørt Evian Christs egen musik, har du nok hørt nogen af de sange, han har produceret for andre – i hvert fald hvis du er til hiphop. Vi snakker blandt andet ‘I’m In It’ af Kanye West, ‘Pneumonia’ af Danny Brown og ‘The Ends’ af Travis Scott.

Som de sange indikerer, favner hans output over både det atmosfæriske og de helt hårde raves, og der opstår magi, når han opbygger sine sange omkring netop den dynamik. Lidt kølig ambience som opbygning kan få et kolossalt trance-drop til at ramme så meget desto hårdere i hænderne på Evian Christ.

Til dig, der kan lide: Kanye Wests ‘Yeezus’; Drain Gang; at bruge Mayhems elektroniske arrangementer som din lokale natklub; at sidde alene og se Boiler Room-videoer hele eftermiddagen.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Snõõper

Kl. 23.45 – Gaia

Garagepunk-kvartetten Snõõper er nogle fjollehoveder. De kan måske ved første lyt virke som vrede punkere, der ønsker at flå samfundet fra hinanden, men når man ser dem live, bliver man mødt med kærlighed, god energi og spandevis af humor.

Deres liveshows har desuden ry for at inkludere gakkede rekvisitter og spøjse kostumer – dyrk eksempelvis denne grønne skabning fra et show, de spillede til et punk-loppemarked sidste år. Tilsæt en diskografi primært bestående af korte punksange med høj puls, og vi har nok moshpit-garanti til denne koncert.

Til dig, der kan lide: The Coneheads; rekvisitter; lettere indforståede ‘Svampebob Firkant’-memes; virkelig korte sange; højt tempo.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Nia Archives

Kl. 00.30 – Apollo

Kl. 01.00 spiller synthfunkgruppen Jungle på Orange, men hvis du er mere til genren jungle, kan du samme tid på Apollo opleve et af dens mest funklende talenter. Nia Archives blander sine hektiske jungle-produktioner med catchy popvokaler, og resultatet er ret så uimodståeligt.

»I løbet af albummet aktiverer hun både basarmen og tårekanalerne«, skrev Soundvenues anmelder om hendes nylige debutalbum, og da hun sidste år gæstede den københavnske festival O Days, rapporterede Soundvenus anmelder, at hun overvandt regnvejret og charmere sig ind på publikum.

Til dig, der kan lide: Jungle (musikgenren, ikke bandet); at græde med en basarm i vejret; sped up-sange på TikTok; M.I.A.-agtige kludetæpper af forskellige indflydelser; campens mest pastelfarvede breezers.

Læs mere af Soundvenues dækning af Roskilde Festival HER.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af