Dele af hiphopverdenen raser over valget af næste års Super Bowl-optræden

Dele af hiphopverdenen raser over valget af næste års Super Bowl-optræden
Kendrick Lamar. (Foto: Samir Hussein/WireImage)

Nyheden om, at det er Kendrick Lamar, der skal stå for næste års Super Bowl-halvlegsshow, har skabt en del overskrifter.

Mange har især hæftet sig ved, at rapperen tilsyneladende sendte en stikpille til sin nemesis, Drake, da han annoncerede showet – og at det nok er Drakes værste mareridt, at hans ærkefjende får lov til at spille USA’s mest eftertragtede tv-optræden.

Men i store dele af hiphopverdenen er valget af Kendrick Lamar kontroversielt af andre årsager. Ikke så meget fordi Lamar ikke er et godt valg – men fordi Super Bowl i 2025 foregår i New Orleans. Ville det så ikke havde været på sin plads at hylde New Orleans’ største hiphoplegende, Lil Wayne?

Det er der mange, der mener – fra Master P til Cam’Ron. Lil Waynes mentor Birdman, har også udtalt på X, at Super Bowl er nødt til at vise Wayne »respekt«, og inkludere ham i halvlegsshowet.

Den mest højlydte kritiker af Super Bowl-valget er Nicki Minaj, der i sin tid kom frem som Lil Waynes protege. Hun har sendt noget af en svada afsted på X, hvor hun angriber Jay-Z, hvis firma Roc Nation arrangerer det musikalske indslag til Super Bowl.

»Du nægter en ung, sort mand det, han har fortjent efter alt sit arbejde, udelukkende på grund af dit ego«, skriver Minaj. »Dit had mod Birdman, Drake og Nicki har fået dig til at straffe Lil Wayne«.

Nicki Minajs udtalelser skal ses i lyset af, at Jay-Z har haft sine kontroverser med mange af de nævnte artister. Så ifølge Nicki Minaj har han derfor fravalgt Lil Wayne på grund af sine forbindelser til dem – og måske endda valgt Kendrick Lamar for at håne Drake.

Derudover kritiserer hun Jay-Z for at tage NFL’s penge på et tidspunkt, hvor organisationen var i modvind på grund af den diskussion om racediskrimination, der opstod efter at spilleren Colin Kaepernick knælede inden hver kamp.

»Der var én, der gik på knæ. Den anden valgte at tage pengene«, lyder det fra Nicki Minaj.

Nicki Minaj præsenterer også sine argumenter for, hvorfor Lil Wayne burde have fået æren af at spille på hjemmebane i New Orleans.

»Manden har bogstavelig talt ændret hiphoppens ansigt. Og håret også. Han inspirerede så mange til at få ansigtstatoveringer og dreadlocks. Han inspirerede jeres yndlingsrappere til at være store rappere. Han gjorde det aldrig for pengene. Det har altid handlet om kærligheden til musik«.

Ønsket om, at Super Bowl-artisten skal have en tilknytning til byen, hvor kampen spilles, er ikke helt grebet ud af den blå luft. I 2022 spillede Dr. Dre, Snoop Dogg og flere andre – inklusive Kendrick Lamar – til Super Bowl i deres hjemby Los Angeles.

Næste års Super Bowl finder sted 9. februar i New Orleans.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af