Pink Floyd har solgt deres musikrettigheder for 2,7 milliarder kroner

Pink Floyd har solgt deres musikrettigheder for 2,7 milliarder kroner
Pink Floyd i 1968. (Foto: Michael Ochs Archives/Getty Images)

Der foregår i disse år et opkøb af musikrettigheder af astronomisk omfang. Både popstjerner som Katy Perry og Justin Bieber og rocklegender som Bob Dylan og Bruce Springsteen har solgt deres katalog for svimlende summer.

Nu har et af historiens største rockbands fulgt trop. Pink Floyd har solgt rettighederne til deres musik til Sony Music for omkring 400 millioner dollar – hvilket er i omegnen af 2,7 milliarder kroner. Det rapporterer blandt andre Variety.

Variety kalder handlen »en af de største i de seneste år«, og beskriver Pink Floyds musikkatalog som »et af de mest værdifulde i samtidsmusikken« takket være album som ‘Dark Side of the Moon’, ‘The Wall’ og flere.

Handlen inkluderer ikke kun rettighederne til Pink Floyds musik, men også til bandets brand, hvilket inkluderer merchandise.

Trods sit gigantiske omfang er Pink Floyd-handlen ikke det største musikrettighedssalg indtil videre. Tidligere i år solgte Queen rettighederne til deres musik for en milliard dollar – altså 6,7 milliarder kroner.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af