Hvorfor kommer der så meget god hiphop fra Florida? Soundvenus hiphop-podcast snakker Denzel Curry og co

Hvorfor kommer der så meget god hiphop fra Florida? Soundvenus hiphop-podcast snakker Denzel Curry og co
Denzel Curry.
Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Du kan lytte til og abonnere på Standard via Spotify og iTunes eller din foretrukne podcast-app.

Hvad er der i vandet i det sydlige Florida, siden området har lagt grund til så mange indflydelsesrige hiphopbevægelser? I løbet af det seneste årti har vi både fået Spaceghostpurrps stilskabende Raider Klan-bevægelse, der i høj grad inspirerede ASAP Rocky og hans crew, og de sidste par år har budt på et globalt fænomen ved navn Soundcloud-rap, der også startede i Miamis forstæder.

Der er især en mand, der kan hjælpe os med at forstå, hvorfor en relativt lille og overset flække i udkanten af Florida har været så indflydelsesrig: Denzel Curry.

Den Roskilde Festival-aktuelle rapper har netop udgivet ‘Zuu‘, der er en hyldest til hjemstavnen, og som trækker på mange af de ting, der gør området så fascinerende. Men hans forbindelse til Florida-scenen går endnu dybere end det. Rapperen startede nemlig som teenager i Spaceghostpurrps Raider Klan-crew, brød derefter igennem som soloartist, og har siden nærmest adopteret medlemmer af Soundcloud-bevægelsen som XXXTentacion og Ski Mask The Slump God, der boede hjemme hos ham.

Men hvad er det egentlig Florida-scenen kan? Hvordan er dens indflydelse blevet så stor? Og hvad er Denzel Currys rolle helt præcis, siden han er figuren, der binder hele miljøet sammen?

De spørgsmål diskuterer Standard-vært Kristian Karl med denne uges gæst Astrid Storm. Hun arbejder som A&R og product manager hos Universal, men primært er hun bare en permanent nysgerrig og indsigtsfuld hiphop-nørd, der ved en masse om Florida-scenen.

Derudover: Cardi B laver en kompromisløs banger, Megan Thee Stallion spytter benhårde bars og Emil Stabil er endelig tilbage.

Standard udkommer en gang om ugen og gæstes af rappere, producere og eksperter for at diskutere de mange aspekter af hiphoppens dominerende rolle i kulturlandskabet.

Abonnér på Standard via iTunes HER og via Spotify HER.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af