Lyt til podcasten Soundvenue Filmklub: Skulle kulthittet ‘Donnie Darko’ være lagt i graven for længst?

Lyt til podcasten Soundvenue Filmklub: Skulle kulthittet ‘Donnie Darko’ være lagt i graven for længst?

Soundvenue Filmklub er præsenteret i samarbejde med Viaplay. Hver uge dykker vi dybt ned i en moderne klassiker og undersøger i artikler og podcasts, om den stadig holder. Hør og abonnér på podcasten i samme feed som Soundvenue Streamer via Spotify, iTunes eller din foretrukne podcast-app.

28 dage, 6 timer, 42 minutter og 12 sekunder… 

Så lang tid er der til verdens undergang, da den søvngængende teenager Donnie Darko bliver vækket af kaninskikkelsen Frank den 2. oktober 1988 i Richard Kellys film af samme navn fra 2001. 

I ugens afsnit forsøger Soundvenue Filmklub-værter Christian og Mathilde at dechifrere den hjernevridende coming-of-age-scifi-film, der ved at kombinere en mand i kanindragt, Jake Gyllenhaal som den forstyrrede Donnie og en vild og hjernevridende fortælling om paralleluniverser blev et vaskeægte kulthit. 

De taler blandt andet om, hvorfor den kritikerroste film floppede ved billetlugerne, men senere fandt en dedikeret fanbase, der til stadighed debatterer, hvad der egentlig foregår i filmen. 

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Lyt med når værterne Christian og Mathilde prøver at finde hoved og hale i, hvor filmen begynder og slutter, og hvorvidt det gør den bedre eller ej at prøve at løse dens mysterie. 

De er langt fra enige om, hvorvidt ‘Donnie Darko’ fortjener anerkendelse som mere end et kulthit til tiden eller er klar til at gå i glemmebogen.

Har du mere lyst til at læse, så tjek vores analyse af ‘Donnie Darko’. Følg med i Soundvenue Filmklub i næste uge, hvor vi tjekker highschool-hittet ‘Clueless’ ud. 

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af