Lyt til podcasten Soundvenue Filmklub: Hvordan ‘500 Days of Summer’ gik fra indiedarling til hadeobjekt

Lyt til podcasten Soundvenue Filmklub: Hvordan ‘500 Days of Summer’ gik fra indiedarling til hadeobjekt

Soundvenue Filmklub er præsenteret i samarbejde med Viaplay. Hver uge dykker vi dybt ned i en moderne klassiker og undersøger i artikler og podcasts, om den stadig holder. Hør og abonnér på podcasten i samme feed som Soundvenue Streamer via Spotify, iTunes eller din foretrukne podcast-app.

Hvorfor er arkitekt den perfekte identitet til en blød romcom-fyr? Og hvor meget af forholdet mellem Summer og Tom er baseret på virkelige hændelser?

I denne uge ser Soundvenue Filmklub nærmere på den (u)romantiske komedie ‘500 Days of Summer’, der introducerede en hel ny generation for The Smiths, at råbe penis i parken for sjov og Zooey Deschanel og Joseph Gordon-Levitt som det ultimative hipsterpar.  

Med filmen vandt debuterende instruktør Marc Webb indpas i indiehjerterne med et finurligt filmunivers, der blev breakout-hit hos både kritikere og publikum ved premieren i 2009. 

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

11 år senere er holdningen til filmen vendt på en tallerken.

Faktisk har tilslutningen til ‘500 Days of Summer’ næsten udviklet sig til en break-up-historie i sig selv. For lige så forelskede folk var i Summer og Toms skøre IKEA-dates og kys ved kopimaskinen, har piben fået en anden negativ lyd i 2020, hvor filmen blandt andet beskyldes for at romantisere stalking.

Derfor undersøger Filmklubben i denne uge, hvorvidt tiden er inde til at slå op med ‘500 Days of Summer’ en gang for alle, eller om der stadig er gnist bag filmens quirkyness. 

Desuden gør Joseph Gordon-Levitt kur til sin anden MVP-titel, og værterne Christian og Mathilde er lige ved at gå fra hinanden, så uenige er de om, hvorvidt filmens slutning er gal eller genial. 

Har du mere lyst til at læse mere, så tjek vores analyse af ‘500 Days of Summer. Følg med i Soundvenue Filmklub i næste uge, hvor den står på noir-fornemmelser i tegneserieadaptationen ‘Sin City’.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af