Lyt til podcasten Soundvenue Filmklub: Om 25-års-jubilaren ’Clueless’ og al dens umoral

Lyt til podcasten Soundvenue Filmklub: Om 25-års-jubilaren ’Clueless’ og al dens umoral
Alicia Silverstone og Stacey Dash i 'Clueless'.

Soundvenue Filmklub er præsenteret i samarbejde med Viaplay. Hver uge dykker vi dybt ned i en moderne klassiker og undersøger i artikler og podcasts, om den stadig holder. Hør og abonnér på podcasten i samme feed som Soundvenue Streamer via Spotify, iTunes eller din foretrukne podcast-app.

Amy Heckerlings ikoniske highschool-film ’Clueless’ har betydet meget for mange. Den er blevet en fast del af vores allesammens popkulturelle bevidsthed, ikke mindst på grund af dens uimodståelige, citerbare dialog og karakterenes farvestrålende garderobe.

Her 25 år efter premieren kan man derfor hurtigt glemme, hvordan Alicia Silverstones modebevidste og naive Chers åbenbaringsrejse egentlig er som film. Holder den stadig, når man tager nostalgi-brillerne af, eller er den en »full-on Monet«?

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Det har værterne på Soundvenue Filmklub Mathilde og Christian sat sig for at undersøge nærmere i denne ugens episode.

Det fører dem blandt andet ind i en diskussion af filmens skønlitterære rødder og det overraskende, befriende og umoralisende portræt af teenagere. Derudover er et af de helt store spørgsmål selvfølgelig, hvordan vi skal have det med kærlighedsforholdet mellem de to ekspapsøskende Cher og Josh? Er det romantisk eller en lille smule klamt?

Og bare rolig! Værterne har selvfølgelig også sat tid af til at diskutere deres favoritcitater – med hjælp fra jer lyttere – og filmens mange mindeværdige outfits.

Har du mere lyst til at læse mere, så tjek vores analyse af ‘Clueless’. Følg med i Soundvenue Filmklub i næste uge, hvor vi kaster os over den (u)romantiske komedie ’(500) Days of Summer’.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af