Lyt til podcasten Soundvenue Filmklub: Special guest Amanda Collin genbesøger favoritfilmen ‘Moulin Rouge!’

Lyt til podcasten Soundvenue Filmklub: Special guest Amanda Collin genbesøger favoritfilmen ‘Moulin Rouge!’
Amanda Collin. (Foto: Therese Lærke/Soundvenue)
STREAMING TOGETHER

Soundvenue Filmklub er præsenteret i samarbejde med Viaplay. Hver uge dykker vi dybt ned i en moderne klassiker og undersøger i artikler og podcasts, om den stadig holder. Hør og abonnér på podcasten i samme feed som Soundvenue Streamer via Spotify, iTunes eller din foretrukne podcast-app.

Gør dig klar til at genforelske dig i Nicole Kidman og Ewan McGregor, der syngende forelsker sig i et elefantboudoir. I denne uges afsnit af Soundvenue Filmklub rejser vi nemlig med den australske maksimalist Baz Luhrmann tilbage til Paris 1899 i ‘Moulin Rouge!’, der lives op med et overflødighedshorn af det 20. århundredes bedste kærlighedspop.

Som noget helt særligt får værterne Christian og Mathilde fornemt selskab af skuespillerstjerne Amanda Collin, der efter sit gennembrud i ‘En frygtelig kvinde’ og stærke roller i blandt andet ‘Undtagelsen’ er serieaktuel med en storrost hovedrolle i den Ridley Scott-instruerede ‘Raised by Wolves’.

Ugens titel er derfor også dikteret af Collin, der siden hun forelskede sig i romancen som teenager ofte har genbesøgt den storladne musical. I en sådan grad at hun muligvis stadig venter på en rolle, hvor hun får sit eget Nicole Kidman-moment på en diamantbeklædt gynge. 

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Men kan den storladne kærlighedsfortælling i ‘Moulin Rouge!’ stadig give gåsehud i 2020, eller er den romantiske teenageappel forduftet med alderen? 

Det spørgsmål kaster filmklubben sig over i denne uge, hvor der der næsten konkurreres om, hvem der har haft den vildeste følelsesmæssige reaktion ved gensynet. 

Udover at dykke ned i kemien mellem Ewan McGregor og Nicole Kidman som unge elskende i bohemens Paris, bliver der udvalgt yndlingssange fra filmens soundtrack og sat spørgsmålstegn ved, hvorvidt filmens repræsentation af både kvinder, sorte og dværge går i 2020. 

Har du mere lyst til at læse, så tjek vores analyse af ‘Moulin Rouge!’. Følg med i Soundvenue Filmklub i næste uge, hvor den står på Daniel Craig som 007 i ‘Casino Royale’.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af