Lyt til Soundvenue Streamer: Netflix-fænomenet ’Dronninggambit’ + gyseren ’His House’

Lyt til Soundvenue Streamer: Netflix-fænomenet ’Dronninggambit’ + gyseren ’His House’

Soundvenue Streamer udkommer ugentligt. Du kan lytte til og abonnere via  Spotify og iTunes eller din foretrukne podcast-app.

Hvem skulle have troet, af en miniserie om skak ville bjergtage danske Netflix-streamere i en grad, at ’Dronninggambit’ i skrivende stund ligger nr. 1 på listen over mest sete serier herhjemme?

Filmredaktør Jacob Ludvigsen og filmskribent Lise Ulrich så det ikke komme, men går i denne uge (better late than never!) all-in på serien om skakgeniet Beth (fremragende Anya Taylor-Joy) for at finde ud af, om man vitterligt kan spinde neglebidende spænding over det »sicilianske forsvar«, løsslupne springere og stædige dronninger.

Og begge værter sidder lettere overraskede tilbage.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Herefter skifter duoen gear, og ser nærmere på gyserfilmen ’His House’ fra den britiske debutinstruktør Remi Weekes.

I filmen ankommer de krigstraumatiserede flygtninge Bol og Rial fra Sydsudan til en kønsløs engelsk forstad, hvor de indlogeres i en faldefærdig asylbolig. Parret er klar til en ny start, men noget synes at kravle og klage sig i væggene om natten – alt imens kvarteret udenfor føles tiltagende klaustrofobisk…

De upcoming stjerner Sope Dirisu (’Gangs of London’) og Wunmi Mosaku (’Lovecraft Country’, ’Luther’) spiller hovedrollerne, og særligt én af podcast-værterne følte sig nødsaget til at se halvdelen af ’His House’ igennem fingrene. Men er det nok til en anbefaling fra studiet?

Lyt med, når Jacob og Lise vender to af ugens varmeste titler på streaming!

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af