Lyt til podcasten Soundvenue Filmklub: Speciel guest Jesper Groth genbesøger ’De grønne slagtere’

Lyt til podcasten Soundvenue Filmklub: Speciel guest Jesper Groth genbesøger ’De grønne slagtere’

Soundvenue Filmklub er præsenteret i samarbejde med Viaplay. Hver uge dykker vi dybt ned i en moderne klassiker og undersøger i artikler og podcasts, om den stadig holder. Hør og abonnér på podcasten i samme feed som Soundvenue Streamer via Spotify, iTunes eller din foretrukne podcast-app.

I denne uges udgave af Soundvenue Filmklub tager vi en tur til provinsen, når vi genbesøger Anders Thomas Jensens ’De grønne slagtere’, som er noget så aparte som en folkekomedie om lige dele spirende entreprenørskab og kannibalisme.

Værterne Mathilde og Christian har i denne uge fået fornemt besøg i studiet af det komiske stortalent Jesper Groth, som udover at være stor beundrer af Anders Thomas Jensens film også har en lille rolle i den biografaktuelle ’Retfærdighedens ryttere’.

Groth husker tydeligt, hvordan han og kammeraterne så ’De grønne slagtere’ i den lokale biograf på Ærø, og hvordan de efterfølgende slyngede om sig med citater og gav hinanden øgenavne på baggrund af filmen. Det var altså en film, der gjorde stort indtryk på ugens gæst.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Spørgsmålet er så, om ungdomsbegejstringen over den storsvedende Mads Mikkelsen og Nikolaj Lie Kaas’ dobbeltrolle stadig er intakt her 17 år efter premieren?

Er det for eksempel stadig okay at skraldgrine, når uskyldige ofre slås ihjel og skæres i ‘kyllinge’-fileter, eller når Lie Kaas giver den fuld gas som den udviklingshæmmede Eigil?

Trioen kommer også omkring filmens unikke Anders Thomas Jensen’ske dialog med input fra jer lyttere, og så får vi måske endelig svaret på, om menneskekød overhovedet smager af kylling? En af podcastværterne har nemlig fra pålidelig kilde, at det ikke er tilfældet!

Har du mere lyst til at læse, så tjek vores analyse af ‘De grønne slagtere’. Følg med i Soundvenue Filmklub i næste uge, hvor vi genbesøger det barske 90’er-drama ‘American History X’.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af