Apples kursændring virker: Nu slutter de store indielabels sig til Apple Music

Apples kursændring virker: Nu slutter de store indielabels sig til Apple Music

Det er gået stærkt siden Taylor Swift i søndags skrev et blogindlæg stilet mod Apple Music, hvor hun kritiserer dem for ikke at ville betale upcoming musikere i streamingtjenesten tre måneders gratis prøveperiode. Det fik Apple til at vende på en tallerken og tage en beslutning om, at de ville betale alle musikere for alle streams i perioden.

Og den kovending lader til at virke: Nu begynder de helt store indielabels alligevel at melde sig under fanerne hos Apple Music. Det er en proces, der har været undervejs længe, så hele æren kan ikke tilskrives Taylor Swift.

Beggars Group, den uafhængige digitale rettighedsorganisation Merlin og Worldwide Independent Network, der varetager interesserne for over 20.000 indielabels verden over, er blandt de selskaber, der nu har trykket hænder med Tim Cook og vennerne.

Og det er altså ikke småting, at Apple Music får disse selskaber i folden. Alene Beggars Group består eksempelvis af pladeselskaberne 4AD, Matador, XL Recordings, Rough Trade, der bringer Future Islands, Darkside, Alabama Shakes og FKA Twigs med sig – bare for at nævne ganske, ganske få.

Måske er Taylor Swift alligevel en solstråle over æble-båden i det oprørte streaming-hav.

Læs også: Taylor Swift vs. Apple Music: Her er alle konspirationsteorierne

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af