Kropscensur: Instagram lukker for #curvy billeder

Kropscensur: Instagram lukker for #curvy billeder
Hashtaggene 'curvy' og 'curvygirls' er fy-fy på Instagram, men for eksempel 'curvybabe' giver stadig hits. (Foto: Elisabeth Kaysen / Instagram)

Hvis du søger på billeder tagget med #curvy eller #curvygirls, så får du ingen resultater i Instagram. Det Facebook-ejede firma har simpelthen bortcensureret muligheden for at se på kroppe med kurver.

Ifølge en officiel udtalelse til Mashable er Instagrams bevæggrund bag beslutningen, at hashtagget bliver brugt til at sprede pornografisk indhold.

Det klinger dog relativt hult, når tags som #vaginas, #clitoris og #dildo stadig er søgbare.

Ifølge Mashable og internetaktivister skal den reelle årsag sandsynligvis findes i et mere omfattende problem: At billeder af – i særdeleshed – kvinder med former oftere bliver anmeldt for upassende indhold end billeder af andre letpåklædte kvinder.

Instagram har før oplevet protester over deres censurpolitik. Senest var det da de slettede billeder, der viste menstruerende kvinder, men de har også vejret i stormvejr for deres krig mod brystvorter. Instagram har på trods af stor offentlig utilfredshed ikke ændret politik.

Læs også: I Twitter og Snapchats fodspor: Nu kan du følge trends og begivenheder på Instagram

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af