Forfærdelig app lader dig tjekke din partners dating-historik og bagtale med eks-partnere

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Først vakte appen Peeple postyr, da den kom frem og ville gøre det muligt at anmelde mennesker på samme måde som restauranter. Postyret fik heldigvis folkene bag til at vende på en tallerken. Nu vil appen The Know gøre nogenlunde det samme, bare med en specifik datingvinkel.

Appen fungerer ved, at du lægger oplysninger om en person, du dater ind i databasen – det kan være alt fra navn, nummer, beskrivelse af udseende, billeder og så videre – uden vedkommendes samtykke. Ud fra oplysningerne finder tjenesten matches i databasen og ser om vedkommende dater andre eller har datet andre.

Derefter har du muligheden for at bagtale din partner med andre, der har lagt oplysninger op om vedkommende.

TheKnow

 

The Know forsvarer sig med taglines som ‘ignorance is never bliss’ og at det store kødmarked er svært at gennemskue, så The Know er bare en hjælpende hånd. Det ændrer bare ikke på, at appen er baseret på at lægge andres personlige oplysninger frem til offentlig skue og lægger op til at sladre om tredjeparter bag deres ryg. Foruden at være årsag til en masse sociale komplikationer – a lá R.Kelly og Ushers ‘Same Girl’ – så er apps, der promoverer anonyme samtaler om andre, sjældent fordrende for en sund omgangstone på nettet.

Selvom appen lige er lanceret, nok skal ramme et stormvejr af offentlig fordømmelse og med en vis sandsynlighed aldrig bliver et hit i Danmark, så peger tendensen for denne type apps i en klar retning. Vi må nok berede os på at lade internet-communities bedømme os i fremtiden.

Læs også: Yelp for mennesker: Med appen Peeple kan andre anmelde dig med stjerner og kommentarer

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af