Vild teori bekræftet: Michael Jackson lavede musik til ‘Sonic The Hedgehog 3’

Vild teori bekræftet: Michael Jackson lavede musik til ‘Sonic The Hedgehog 3’

Rygterne har løbet blandt Sonic-fans i årevis, men for de fleste dødelige er den formegentlig gledet under radaren: Michael Jackson skulle efter sigende have lavet musikken til ‘Sonic The Hedgehog 3’.

Hvis du lige nu sidder og kalder bullshit, så træk lige vejret et øjeblik. For der er efter alt at dømme noget om snakken. Det er Huffington Post, der er dykket ned i konspirationsteorien for alvor og nu har fundet de afgørende beviser.

Rygterne startede, da Sonic og MJ-fan Ben Mallinson begyndte at spotte at ‘Sonic The Hedgehog 3’ – der udkom i 1994 – flere gange lød uhyggeligt meget som de nye skæringer på Michael Jacksons ‘HIStory’-album – der udkom i 1995. Denne observation delte han på Sonic-fora op gennem nullerne og mange flere end ham kunne høre lighederne.

Der var flere ligheder med Sonic-lyden i både tidligere og senere MJ-produktioner. For eksempel passer end credits-musikken i ‘Sonic The Hedgehog 3’ umanerligt godt med MJ-nummeret ‘Stranger in Moscow’:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

 

Hvis man vil læse op på rygterne findes der et hav af internetfora, der i kilometerlange tråde redegør for alle lighedspunkter og beviser. Teorien har med tiden fået status af konspirationsteori, efterhånden som indicierne og spekulationerne er begyndt at hobe sig op over for mere eller mindre vage bortforklaringer.

Den fik særligt luft under vingerne, da både spillets executive coordinator Roger Hector og den ene af spillets seks musikproducere Brad Buxer – som i mange år var en trofast Michael Jackson-kollaboratør – i henholdsvis 2005 og 2009 sagde, at Michael Jackson havde arbejdet på soundtracket. Men de sagde også begge to, at hans del af soundtracket var blevet fjernet, inden spillet blev udgivet. Så det var altså ikke noget bevis. Tværtimod. Sega hævder også stadig, at han ikke deltog i produktionen af soundtracket.

Men Michael Jacksons indflydelse er tilsyneladende ikke blevet fjernet. Forklaringen er lidt kringlet, så spænd ballerne og knib øjnene sammen.

MJ+Sonic

 

Vi skal tilbage til 1993 – dengang Michael Jackson stadig var the shit og præ-forulempelsesanklager. Han var på besøg i Segas studie i Los Angeles på baggrund af et tidligere samarbejde om spillet ‘Moonwalker’, der bygger på en Michael Jackson-film. Her blev han i spøg spurgt, om han kunne tænke sig at lave musikken til det næste Sonic The Hedgehog-spil. Overraskende nok sagde han ja.

Tre af spillets musikproducere bekræfter dette over for The Huffington Post og tilføjer desuden at Michael Jackson var enormt engageret i processen og at han var med til at producere omkring 41 cues, som musikstykker hedder i spilverdenen. De bekræfter desuden at ‘Stranger In Moscow’ er produceret ud fra musikken, der afslutter ‘Sonic The Hedgehog 3’.

Hvorfor Michael Jackson så ikke endte med at blive krediteret for arbejdet, er mere usikkert. Det er enten fordi, Sega selv ville lægge afstand til popikonet, da anklagerne om at han skulle have forulempet en dreng kom frem, eller også fordi Michael Jackson ikke kunne leve med lyden af musikken, da den blev komprimeret til passe på en Sega-kassette.

Uanset hvad holder Sega på, at de ansatte en mand til at fjerne Michael Jacksons musik fra spillet. Men manden der gjorde det, siger til Huffington Post, at han kun ændrede småting og under ingen omstændigheder fjernede hele musikstykker.

Du kan læse den fulde forklaring på Huffington Posts blog Test Kitchen.

Læs også: Se The Weeknd i trailer til ny Spike Lee-dokumentar om Michael Jackson

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af