Streaming-milepæl: Spotify runder 100 millioner aktive brugere

Streaming-milepæl: Spotify runder 100 millioner aktive brugere

I marts rundede Spotify 30 millioner betalende kunder, og sidste måned rapporterede streamingtjenesten at deres Discover Weekly-feature blev brugt af over 40 millioner brugere. Nu har Spotify nået deres hidtil største milepæl: 100 millioner månedlige brugere.

Spotify har nu officielt rundet de 100 millioner brugere, der globalt anvender streamingtjenesten som både betalende og ikke-betalende lyttere hver måned. Der har længe summet rygter om, at Spotify sandsynligvis trak den slags trafik – særligt da tjenesten rundede de 30 millioner betalende kunder – men nu er mistanken altså endeligt bekræftet.

Nyheden udgør en milepæl for streamingtjenester, da ingen af Spotifys konkurrenter kan matche de høje lyttertal. Spotifys popularitet har meget at gøre med muligheden for at oprette en permanent gratis bruger, og netop på grund af de mange gratister er tjenestens næste store satsning da også inden for reklamer.

Det fortæller Jeff Levick til Wall Street Journal. Levick er Spotifys ansvarshavende indtægtschef, og han fortæller at streamingtjenesten er ved at ændre strategi fra værende primært fokuseret på de betalende kunder, til at anse de rundt regnet 70 millioner ikke-betalende kunder som en reel indtægtskilde. Det vil i praksis formodentlgi mene flere, bedre og anderledes reklamer for gratisterne.

Det er umiddelbart en fornuftig strategi, når man tænker på at Spotify endnu ikke i sit ottende leveår har kunnet fremvise et overskud. Faktisk bød 2015 på et underskud på knap halvanden milliarder kroner. Det er ikke nødvendigvis så skidt, som det lyder, men det er klart, at en overskudsforretning er sundere på længere sigt.

Konkurrenter som Apple Music og Tidal tilbyder gratis prøveperioder, der trækker brugere til og sikrer dem ved at tilbyde eksklusivt indhold, der kun kan tilgås som abonnent. I mellemtiden satser Spotify på at tilbyde stadig flere features og tilbud til hele brugerskaren. Spotify er med de nye tal in mente uden tvivl den mest populære streamingtjeneste, men ikke nødvendigvis den mest levedygtige.

Det er dog ikke til at komme udenom at en månedlig rekruttering af knap to millioner nye brugere er en imponerende statistik. Det betyder også at Spotify nu har overtaget Skype som den højst vurderede europæiske startup med en værdi på omtrent 56 milliarder kroner.

Læs også: Spotify åbner op for tusindvis af remixes på streamingtjenesten

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af