Instagram lader Taylor Swift – og andre – blokere haters, før de kommenterer

Instagram lader Taylor Swift – og andre – blokere haters, før de kommenterer

Instagram har givet udvalgte profiler med særlig høj aktivitetsniveau et nyt værktøj, der kan slette kommentarer en masse og helt forhindre uønsket aktivitet.

Instagram har altid givet brugere mulighed for at slette kommentarer og melde upassende opførsel. Men det har alle dage været et manuelt stykke arbejde, hvor hver enkel kommentar skulle slettes separat. Hvis man modtager meddelelser fra tusindvis af trolls om dagen kan det være svært at holde trit – derfor har mediet nu trådt ind og givet mulighed for at autoslette alle de negative kommentarer i ét hug.

Foruden muligheden for at slette en stor volume af kommentarer, der indeholder samme frase (eller slange-emoji, host host) fungerer værktøjet også som blokade for nye kommentarer, der forsøger at poste indhold, der allerede er blevet rapporteret. Det vil med andre ord sige: ikke mere damage control efter skaden er sket, nu kan man helt forhindre skandalen.

En kilde fortæller Daily Mail at Instagram har lanceret værktøjet ikke for at udøve censur, men for at standse onlinemobning. Et af de mere opsigtsvækkende eksempler på en konto der tydeligvis er blevet udstyret med Instagrams nye funktion, er Taylor Swifts.

Efter Famousgate blev Taylor Swifts Instagram spammet med hundredvis af negative kommentarer og slange-emojis. Nu er slangerne væk, mens der fortsat ligger kommentarer om de mange slanger fra forvirrede fans (før og efter billede).

Lige nu tester Instagram den nye funktion på udvalgte profiler. Tanken er, at en variant af værktøjet senere skal rulles ud til mange flere konti. Virksomheder, store brands og kendisser kan derfor fremover få bedre styr på deres Instagram-image.

Det er dog ikke alle der er lige glade for tanken om, at Taylor Swift kan slette slanger når eksempelvis Leslie Jones (SNL) må døje med racistiske tweets på egen hånd.

Læs også: Twitter hader Taylor Swift og danser på hendes PR-grav med memes og festlige hashtags

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af