‘Blade Runner’-instruktør Denis Villeneuve langer ud efter spoiler-typer

‘Blade Runner’-instruktør Denis Villeneuve langer ud efter spoiler-typer

Begrebet ’spoiler’ er efterhånden blevet ret diffust, hvilket både hænger sammen med, at folk ser film og serier i vidt forskelligt tempo, og at grænsen for, hvad der kan afsløre og ødelægge seeroplevelsen, konstant rykker frem og tilbage. Alene diskussionen om, hvad der spoiler, kan i sidste ende spoile en film.

’Blade Runner 2049’-instruktøren Denis Villeneuve er en af dem, der ærgrer sig over den megen opmærksomhed, som debatten om spoilers fylder, og han ville ønske, at publikum kunne gå ind til hans film med et helt åbent sind.

»Jeg synes, det ville være godt for publikum, hvis de kunne opleve en film ligesom kritikerne, hvilket vil sige, at du ikke har nogen forudfattede idéer. For mig som filmentusiast er det en fornøjelse at modtage en film nærmest som jomfru og vide så lidt som muligt. Der er et ønske blandt bloggere lige nu om at være den første til at spoile alt, og det er en lille smule trist, da det formindsker publikums nydelse«, siger Denis Villeneuve til Toronto Star.

Information om ‘Blade Runner 2049’ har været ret hemmeligholdt, og man frygtede længe, at det indikerede noget om kvaliteten af filmen. Efter Villeneuves bæst af en blockbuster har set dagens lys, er den tanke affejet, men flere anmeldere har været i vildrede herhjemme over, hvor meget plot de kunne videregive. Og forud for pressevisningen blev der læst et brev fra Villeneuve op om, at han håbede, man ikke ville nævne specifikke aspekter i dækningen.

Læs også: ‘Blade Runner 2049’: På alle måder en triumf

Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold