Trailer: ‘Breaking Bad’-producer trækker på ’Black Swan’ i dramaserien ’Flesh and Bone’

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hovedforfatter: Moira Walley-Beckett. Medvirkende: Sarah Hay, Ben Daniels, Emily Tyra, Damon Herriman. Dansk premiere uvis.

Tre trailer-tanker:

1. En ung, følelsesmæssigt ustabil danserinde optages på en velrenommeret balletskole og misbruges mentalt af en autoritær balletmester. Lyder det bekendt? Ved første øjekast trækker Starz-serien ’Flesh and Bone’ heftigt på ’Black Swan’, Darren Aronofskys mørke og mesterlige balletdrama fra 2010, som pudsigt nok gav seriens hovedrolleindehaver, Sarah Hay, sin første (og hidtil eneste) filmrolle som en af balletdanserne.

2. Om der er tale om plagiat eller inspiration er umuligt at bedømme ud fra den korte trailer, men uanset hvad giver det kreative hold bag ‘Flesh and Bone’ løfter om noget stort: Serien er skabt af den trefoldige Emmy-vinder Moira Walley-Beckett, der producerede ’Breaking Bad’, mens pilotafsnittet er instrueret af David Michôd, det australske stortalent, der brød igennem med den hårdkogte krimi, ’Animal Kingdom’, og senest udfoldede et råt, postapokalyptisk anarki i ’The Rover’ med Guy Pearce og en forslået Robert Pattinson på flugt fra ’Twilight’-imaget.

3. Med Michôd som grundlægger af seriens udtryk kan vi således imødese rige mængder af blodigt kød og knækkede knogler i ’Flesh and Bone’. Spørgsmålet er, om rollelistens spydspidser kan bære det psykologiske drama? Hay får en eksplosiv ilddåb som den psykisk ustabile danserinde, mens Ben Daniels – kendt som Claires elsker, Adam, i ’House of Cards’ – må grave dybt i repertoiret som autoritær balletmester med voldsomme humørsvingninger. Om ‘Flesh and Bone’ kan leve op til sit filmiske forbillede, ‘Black Swan, får vi (eller i hvert fald amerikanerne) svar på 8. november, når serien får premiere på den amerikanske kabelstation Starz.

Læs også: Sjældent gode westerns fra nyere tid

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af