Soundvenue Forpremiere: Se den kontroversielle slavefilm ’The Birth of a Nation’ ved den første visning i Danmark

Soundvenue Forpremiere: Se den kontroversielle slavefilm ’The Birth of a Nation’ ved den første visning i Danmark

Da ’The Birth of a Nation’ fik premiere på Sundance-festivalen sidste år, blev den straks udråbt som Oscar-kandidat.

Siden ramte en gammel voldtægtssag instruktør Nate Parker i hovedet som en boomerang, og filmen røg ud i kulden. Men nu kan man omsider se ved selvsyn, om ’The Birth of a Nation’ havde fortjent mere Oscar-opmærksomhed, når vi holder forpremiere på filmen 14. marts i Empire Bio.

’The Birth of a Nation’ er bygget på den virkelige historie om Nat Turner, der stod i spidsen for et slaveoprør i Virginia i 1831. Nate Parker spiller selv Turner i den dramatiske fortælling, som han også har skrevet og produceret. Titlen er et dristigt spil på en stumfilmklassiker af samme navn, som hyldede Ku Klux Klan, hvilket siger meget om Parkers ambition: At give en anden version af slavetiden end den, der har præget de amerikanske historiebøger.

New York Times’ hovedanmelder A.O. Scott bemærker, at selvom filmen er ujævn – som en debutfilm ofte er – så har den »fremragende momentum og passager af koncentreret visuel skønhed«.

Køb billet HER – og tilmeld Facebook-event HER.

’The Birth of a Nation’
Empire Bio
14. marts kl. 20.00

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af