The Most Serene Republic

Hvis du har hørt om The Most Serene Republic, er det sikkert i forbindelse med Broken Social Scene. Det er der nu en særlig grund til. Det seks mand store og purunge band er det første, som er signet på selskabet Arts&Crafts, uden at der er et eneste medlem fra Broken Social Scene med. Det gør vel bandet specielt, og så alligevel overhovedet ikke.

Først og fremmest fremstår The Most Serene Republic som yngre udgaver af – ja netop – Broken Social Scene. De to bands var da også sammen på turné rundt i Europa, der i efteråret ledte dem forbi et fyldt Loppen. Koncerten gav det samme indtryk, som gruppens debut ‘Underwater Cinematographer’ gør i anlægget: The Most Serene Republic er som snydt ud af næsen på Canadas store indiesensation, og bandets drenge/pige-vokaler fuldender tidens lyd som et veltrimet klip i det rodede indiehår.

‘Underwater Cinematographer’ lyder forbandet godt. Som indie med store armbevægelser der er pakket fint ind i en sødmefudhed. Det syder og bobler, hiver og kradser og der er håndklap og kor i alle retninger. Men det bevæger også, og man kan ikke undgå at spidse ører undervejs. Spørgsmålet blafrer derfor i vestenvinden; rammer The Most Serene Republic noget godt og ægte, eller er bandet blot er en miniature af Broken Social Scene? Døm selv.

The Most Serene Republic. 'Underwater Cinematographer'. Album. Arts&Crafts/V2/BonnierAmigo.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af