Ny streamingtjeneste med fokus på dansk film er i luften

Ny streamingtjeneste med fokus på dansk film er i luften
Esben Smed i 'Ser du månen, Daniel'. (Foto: Martin Dam Kristensen)

Streamingmarkedet er mildest talt crowded for tiden, men nu håber den danske film- og tv-gigant Nordisk Film, at der er plads til en mere.

De har nemlig lanceret tjenesten Nordisk Film+, der vil skille sig ud fra mængden ved at fokusere på danske film.

Det gælder både nye film, der for nylig har været i biografen, og ældre klassikere. Ifølge en pressemeddelelse råder tjenesten over de 22 bedst sælgende danske film i biografen nogensinde og 85 film fra top 100, og disse vil løbende blive tilgængelige på tjenesten.

Film kommer på Nordisk Film+ tre år efter biografpremieren, og udvalget på tjenesten skifter løbende med en udskiftning af mindst syv titler om ugen. Der er også et mindre udvalg af udenlandske film på tjenesten i form af de film, Nordisk Film har distribueret i biografen – aktuelt film som ‘John Wick 3’ og ‘Green Book’.

»Nordisk Film+ er et prisvenligt supplement til danskernes øvrige medieforbrug. Vi skal ikke skubbe nogen af de store streaminggiganter af tronen. Vores fokus er på at skabe en værdifuld streamingtjeneste til danskerne med fokus på danske film«, siger Klaus Odegaard, der er ansvarlig for tjenesten, i en pressemeddelelse.

Det er uden tvivl velgørende, at dansk film får en platform, der målrettet fokuserer på dansk filmkultur, både ny og gammel, da denne ofte er blevet syltet på de internationale tjenester. Dog er det alt andet lige en bet, hvis indholdet er begrænset til, hvad Nordisk Film selv har haft fingrene i som enten producent eller distributør – derved vil tjenesten miste lidt af den altfavnende kvalitet, man som forbruger kunne drømme om. Der er trods alt lavet – og bliver lavet – et hav af centrale film, som Nordisk Film ikke har rettigheder til.

Abonnementsprisen er 49 kroner om måneden, og ud fra et forretningsmæssigt perspektiv kan man stille spørgsmålet, hvor mange der har en så indgående interesse for at have direkte adgang til (en del af) den danske filmskat, at man vil hoste op månedligt. Og er udvalget af nyere film bredt og stærkt nok til, at man ikke hurtigt føler, at man har været der?

Lige nu er det fokustitler som ‘Jagtsæson’, ‘Kollision’ og ‘Ser du månen, Daniel’, der skal drive værket, og overvejede man at se blot en af de film via en gængs lejetjeneste den kommende tid, er udgiften dog hurtigt tjent ind.

Og det er selvfølgelig også svært at vurdere mulighederne for succes, når man ikke ved, hvor mange der skal ind i butikken, før Nordisk Film er tilfredse.

Uanset hvad kan man ikke beklage sig over mere dansk fokus i en tid, hvor giganterne fra Silicon Valley og Hollywood sætter streamingdagsordenen.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af