Lorde følte sig »misforstået« af Charli XCX, før de to samarbejdede

Lorde følte sig »misforstået« af Charli XCX, før de to samarbejdede
Lorde. (Foto: Ophelia Mikkelson Jones)

Denne uge har Billboard udgivet en stor feature om Charli XCX og hendes seneste album, ‘Brat’ – et album, som Soundvenue har udnævnt til at være det bedste udenlandske album, der udkom i løbet af 2024.

I den forbindelse har Billboard ikke blot interviewet Charli, men også Lorde, der medvirker på et remix af ‘Brat’-sangen ‘Girl, So Confusing’. Her fortæller de to popstjerner derfor dybdegående om skabelsen af sangen og de komplicerede følelser, sangen udforsker.

Allerede inden Lorde hoppede på et remix, følte Charli nemlig at det var vigtigt at fortælle sin kollega, at hun havde lavet en sang om hende. »Jeg var nødt til at gå gennem processen med at fortælle hende, at den her sang handler om hende, og at hun skulle være ok med det først«, forklarer Charli i interviewet.

»Jeg prøvede i næsten et år at mødes med hende, og vi blev ved med at have den her sære ting, som om vi var på vej til at mødes, men så ikke endte med at mødes. Det talte lige ind i selve sangens narrativ. I sidste ende mødtes vi ikke«.

»Men dagen inden albummet udkom, sendte jeg hende en talebesked. Lorde svarede med det samme og var sådan, ‘Åh, Gud, jeg havde ingen anelse om at du havde det sådan. Jeg er så ked af det’. Og så var hun sådan, ‘Ved du hvad, måske skulle jeg være med på en version af sangen’. Jeg spurgte hende ikke engang. Hun bragte det selv op«.

»Så meget af denne albumcyklus var planlagt, men nogle gange var det ikke«, siger Charli. »Lordes remix af ‘Girl, So Confusing’ er et perfekt eksempel. Det var ikke planlagt. Det tog tre dage i alt«.

Billboard skriver, at Lorde indspillede sit vers få dage efter at have foreslået at medvirke på et remix af sangen, før hun tog ud for at se Charli XCX live. Lorde fortæller Billboard, at hendes umiddelbare reaktion på at høre sangen var en »tveægget ting med både at føle dyb empati for min ven og at have en følelse af ‘Mand, jeg er blevet misforstået, og jeg vil virkelig gerne gøre det godt igen’«.

Lorde siger endvidere om sit vers: »Da jeg skrev verset, sagde jeg de her ting til hende for første gang. Der var sådan en råhed og øjeblikkelighed over hvadjeg sagde. Jeg elsker at vi i sandhed arbejdede os gennem det på remixet. Der er noget virkelig ‘brat’ ved det, noget virkelig meta og moderne«.

»Kun Charli kunne få det til at ske«, fortsætter Lorde. »Hun havde åbnet en kanal mellem os, og det fik mig til at sige ting, jeg aldrig før havde sagt. Jeg artikulerede til, jeg aldrig havde sagt, og måske endda ting, jeg ikke nogensinde har hørt blive sagt. Det hele har været så stor en ære«.

»Det er sjovt«, siger Charli. »Da jeg for første gang lyttede til Lordes vers, var jeg backstage til min koncert. Min hårstylist ordner også Lordes hår. Han havde også lige ordnet hendes hår til showet, så han havde lige været sammen med hende, og så kom han hen til mig og sagde ‘Jeg er så glad for, at I to har fundet ud af det sammen’«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af