Saoirse Ronan afslører Harry Potter-drømmerollen, hun ikke fik

Saoirse Ronan afslører Harry Potter-drømmerollen, hun ikke fik
Saoirse Ronan ved British Academy Film Awards i 2020. (Foto: Tristan Fewings/Getty Images))

Saoirse Ronan har med sine 30 år, over 30 roller og fire Oscar-nomineringer et ganske prangende CV.

Dog betyder det ikke, at hun ikke har misset roller med stor ærgrelse til følge. Den store the one that got away-rolle delte hun for nylig i et interview med Jimmy Kimmel i ‘Jimmy Kimmel Live’.

Tilbage da de skulle bruge en irsk pige til at spille rollen som Luna Lovegood i ‘Harry Potter og Fønixordenen’ i 2003, aflagde Saoirse Ronan nemlig prøve, men uden held.

»Jeg gik efter rollen som Luna Lovegood i ‘Harry Potter’ for mange år siden, og fordi det ligesom var den irske karakter, så fik de alle, der var irske til at komme – halvdelen af Irland kom ligesom til audition – og jeg vidste, jeg ikke ville få den, fordi jeg var for ung, men jeg fik lov til at læse en scene, der skulle være med i Harry Potter, og det var det sejeste nogensinde«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

I stedet gik rollen som bekendt til Evanna Lynch, der spillede rollen som den halvskøre Luna Lovegood i hele filmserien. Hvor Ronan kun var ni år, var Lynch 12 og derfor noget tættere på karakterens alder, der i bogserien skal forestille at være 14 år, da hun først dukker op i den femte bog.

Ronan er snart aktuel i indiedramaet ‘The Outrun’, der allerede rygtes at kunne score hende en femte Oscar-nominering. Filmen er dog endnu ikke annonceret til dansk premiere.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af