Martin Scorsese bekymrer sig om USA’s fremtid – sammenligner med en af sine storfilm

Martin Scorsese bekymrer sig om USA’s fremtid – sammenligner med en af sine storfilm
Martin Scorsese under pressekonferencen i Torino. (Foto: Stefano Guidi/Getty Images)

Præsidentvalget i USA er i fuld gang, som i skrivende stund er et enormt tæt løb mellem demokraternes Kamala Harris og republikanernes Donald Trump.

At løbet er så tæt, er ganske spændende, men det skaber også bekymring for mange, som er usikre på, hvordan landets fremtid vil se ud, hvis resultatet tipper mod republikanerne fremfor demokraterne i sidste ende.

Flere skikkelser fra filmbranchen har også givet deres besyv, når det kommer til valgkampen, herunder ‘Megalopolis’-aktuelle Francis Ford Coppola og nu også Martin Scorsese, som sammenligner situationen i USA med en af sine helt store film.

Ved en prismodtagelse i Torino nævnte Scorsese sit episke historiske drama ‘Gangs of New York’ fra 2002, hvor Daniel Day-Lewis i rollen som den koldblodige, xenofobiske Bill the Butcher er synonym med filmen.

Og personer af lige nøjagtig den karakter er Scorsese nervøs for er på vej tilbage igen i det virkelige USA. Det skriver Indiewire.

»Da vi filmede ‘Gangs of New York’ ved Cinecittá, afbildede vi et voldsomt og blodigt USA i det 19. århundrede med en brutal karakter – Bill the Butcher spillet af Daniel Day-Lewis. Folk som ham er ved at dukke op igen. Vi ved ikke, hvad der kommer til at ske om et par uger«, siger veteraninstruktøren og fortsætter:

»Demokratiet kan fortsætte, eller hele det her eksperiment kan være forbi«.

»Jeg havde aldrig troet, at jeg skulle leve gennem et øjeblik som dette. Det minder mig om Federico Fellini, som mens hans filmede ‘Satyricon’, gik gennem Rom og sagde ‘Jeg har det som om, vi er tilbage i det antikke Rom’. Nu har jeg det som om, vi er tilbage i verden fra ‘Gangs of New York’, en film om voldsomme sammenstød mellem immigranter, der kæmper om kontrol over New York og, metaforisk, USA«.

Siden ‘Killers of the Flower Moon’ har Scorsese haft travlt med at udvikle en biopic om Frank Sinatra samt at have planer om at finansiere filmatiseringen Shūsaku Endōs roman ‘The Life of Jesus’. Begge disse projekter er dog blevet udskudt.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af