Den ultimative guide til Late Night: David Letterman

I en særlig serie tilbyder vi den ultimative guide til de fem største late night-værter. I dag veteranen David Letterman.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

David Letterman – Gnavpotten – ‘The Late Show’

Vejen til skrivebordet
Letterman optrådte både som radiovært, vejrmand og komiker, før talkshowgenrens grand old man Johnny Carson forelskede sig i hans tørre og sarkastiske stil og gjorde ham til fast gæst på ’The Tonight Show’.

Siden fik Letterman med stor succes sit eget program på NBC kaldet ’Late Night with David Letterman’, så da Carson trak sig tilbage i 1992, regnede alle med, at Letterman skulle overtage Carsons prestigefyldte job. Men NBC ville det anderledes og ansatte i stedet Jay Leno. Dét gjorde Letterman så rasende, at han skiftede til konkurrenten CBS, hvor han lancerede programmet ’The Late Show’, som i dag kører på sin 21. sæson.

DavidLettermanTre gode jokes
»Nogen kastede en bog efter Præsident Obama. Men hvis man skal skræmme en præsident med en bog, så er man altså én præsident for sent ude«.

»En kvinde i Buffalo har sat en ny verdensrekord ved at spise 183 buffalo wings. Jeg tror ikke, der bliver nogen ’second date’«.

»Verdens Ældste Kvinde er død i en alder af 116 år. De bliver ved med at dø. Jeg tror, der hviler en forbandelse over den titel«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Sidekicks og faste gæster
Letterman fik aldrig et fast sidekick på ’Late Night’, hvilket overraskende nok skyldtes et ønske fra Carson. Han fungerede nemlig som producer på programmet og pålagde Letterman en masse restriktioner, der skulle sikre, at de to programmer ikke mindede om hinanden. Carson selv blev ledsaget af Ed McMahon, der stod bag den legendariske annoncering ”Heeeere’s Johnny”, som åbnede programmet i 30 år, og siden blev parodieret i ’The Shining’.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Showbandet
Lettermans showband, The World’s Most Dangerous Band, bliver ledet af Paul Shaffer, der har arbejdet sammen med Letterman siden 1982. Schaffer er en central del af showet, og Letterman joker ofte med, at kanalskiftet fra NBC til CBS skyldtes, at NBC prøvede at fyre Shaffer for at stjæle kuglepenne. Scaffer betragter i øvrigt selv James Browns legendariske optræden på showet som sin karrieres musikalske højdepunkt.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Derfor skal du se ‘The Late Show with David Letterman’:
Efter mere end 30 år på skærmen er Letterman en institution, og trods en lidt arrogant og uimponeret stil er hans timing stadig uforlignelig. Skulle man være i tvivl, kan man genopdage hans komiske geni under mere afslappede forhold, som i ovenstående klip, hvor han gæster Jerry Seinfeld i et forrygende afsnit af webserien ’Comedians in Cars Getting Coffee’.

‘The Late Show’ vises ikke længere på dansk tv. Så du må nøjes med hjemmesiden.

Læs også: Seth Meyers – den nye dreng i klassen

Læs også: Jimmy Fallon – legebarnet

 

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af