Late Night: Den ultimate guide til Fallon, Meyers & co.

Jimmyfallon
Man sover altså bedre, når man falder i søvn med et smil på læben. Dét har amerikanerne vidst længe. For siden ’The Tonight Show’ med Steve Allen havde premiere på NBC i 1954, har de om nogen formået at perfektionere den variant af talkshowet, der kombinerer punchlines, skæve indslag og aktuelle gæster.

I dag har flere store amerikanske kanaler således deres egen variant af late night-talkshowet, men selvom ambitionen er at sende amerikanerne i seng med et godt grin, har kampen om at bestride de prestigefyldte værtsjobs også affødt personlige opgør, nervepirrende stoledans og stivnede smil. Senest er den harmløse, men populære Jay Leno – for anden gang i karrieren – gået på pension, hvilket resulterede i endnu en værtsrokade på posten som en sjov udgave af Ole Lukøje.

Over de næste dage tilbyder vi den ultimative guide til de fem største late night-værter. Vi starter med Jimmy Fallon.

Få en tour gennem Fallons bedste jokes, sidekicks, showband og videoklip på de næste sider.

Jimmy Fallon – Legebarnet – ‘The Tonight Show’

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Vejen til skrivebordet
Ligesom flere af de andre late night-værter har Fallon været forbi sketchprogrammet ’Saturday Night Live’. Fra 1998 udgjorde han en fast del af castet, og siden blev han forfremmet til vært for ’News Update’.

Men i 2004 forlod han programmet for i stedet at gøre karriere som filmskuespiller. Succeserne udeblev dog, så i 2009 vendte Fallon tilbage til den lille skærm og overtog jobbet som ’Late Night’-vært efter Conan O’Brien. Dét gjorde han med så stor succes, at Fallon var det logiske valg til at udfylde talkshowscenens allerstørste og mest legendariske sko, da Jay Leno i 2014 endegyldigt trak sig tilbage som vært for ’The Tonight Show’.

Jimmyfallon

 

Tre gode jokes
»Starbucks har planer om at lukke alle toiletter på deres caféer i New York. Dét forklarer, hvorfor den mest populære ordre nu er en tom kop«.

»Der er kommet en ny Facebook-app, som kan poste en sidste statusopdatering efter din død. Det er latterligt. Jeg har ikke brug for nogen til at opdatere min status, når jeg dør. Jeg har brug for nogen til at vande mine afgrøder i Farmville«.

»Storcenterjulemænd bliver nu trænet i at sænke børnenes forventninger på grund af finanskrisen. Så når du fremover beder Julemanden om et modeltog, vil han foreslå en busbillet«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Sidekicks og faste gæster
Selvom Fallon har brugt Steve Higgins som announcer i mange år, har han ligesom David Letterman ikke noget fast sidekick. Gennem årene har han dog opbygget en helt speciel relation til Justin Timberlake, der ofte gæster programmet. Sammen har de stået bag de meget populære history of rap-klip, men Timberlake træder også beredvilligt til, når han selv er mål for joken.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Showbandet
Med Questlove og The Roots har Jimmy Fallon sikret sig et yderst kompetent husorkester. Men det til trods stjæler den multitalentfulde Fallon ofte selv det musikalske rampelys, som når han uddeler raplektioner eller kaster sig ud i en af de spektakulære ’Lip Sync Battles’. Idéen startede allerede på ’Late Night’, men Fallon har heldigvis bragt den med over i det nye format.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Derfor skal du se ‘The Tonight Show starring Jimmy Fallon’
I programmets blanding af selskabslege og musikalske indslag er der heldigvis også masser af plads til gæsterne. Fallon har flere gange vist sig som en dygtig interviewer, der er i stand til at skabe ægte og rørende øjeblikke. Som da han for nylig pludselig satte sig på gulvet ved siden af Bill Cosby, fordi den aldrende komiker havde svært ved at komme på benene.

’The Tonight Show’ kan ses på DR 3.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af