Hvis vi kunne bestemme over Oscar-showet…

Her er syv ting, der sker i aften ved Oscar-showet, hvis der er nogen retfærdighed til. Det er der ikke. Men man har jo lov til at drømme.

Hende


1. ’Hende’ vinder Bedste Film
Alle troede, at det ville stå mellem ’12 Years a Slave’ og ’Gravity’. Men 2014 bliver året, hvor Akademiet pudser de kunstneriske briller og faktisk belønner feltets bedste og mest originale film: Spike Jonzes ’Hende’

Inside Llewyn Davis


2. Fintællingen viser, at ’Inside Llewyn Davis’ selvfølgelig var blevet overset
Ingen kunne forstå, hvorfor Coen-brødrenes folksanger-portræt ikke blevet nomineret til hverken bedste film eller manuskript. Det viser sig da også at være en fejl. 700 stemmesedler var blevet brugt til at afbalancere en vippende stol hos revisionsfirmaet, der står for optællingen.

Amy Poehler Tina Fey


3. Ellen Denegeres bliver syg – Amy Poehler og Tina Fey tager over som værter
Sidst Ellen Degeneres var Oscar-vært, var det hendes taktik at rense showet for al storladenhed. Hun sluttede af med at hive en støvsuger på scenen, for christ’s sake! Ellen bliver ramt af en forfærdelig snue, men heldigvis er Golden Globe-klasseværterne Amy Poehler og Tina Fey alligevel i salen og vinder alles hjerter med deres kombination af showmanship og dristig humor.

American-Hustle-717


4. Den egentlige hustle: ’American Hustle’
Akademiet starter med at afsløre, at det største svindelnummer i ’American Hustle’ er filmen selv – skabt for at bevise, hvor langt man kan komme i Oscar-ræset med attraktive skuespillere og en god portion kampagnepenge. Et interessant eksperiment, der forklarer, hvorfor denne middelmådige film har modtaget så megen ros.

The Wind Rises


5. Miyazaki slår Disney
Akademiet erkender, at valget af Disneys ’Frost’  som Bedste Animerede Film ville være konservativt og kedeligt, og at den japanske mesterinstruktør Hayao Miyazaki i stedet har fortjent at vinde karrierens anden Oscar for sin efter sigende allersidste film, ’The Wind Rises’.

Indianer-717


6. Vi får et, wauw, Oscar-øjeblik!
Medierne er altid fyldt med tilbageblik på historiens store Oscar-øjeblikke. År efter år kigger vi tilbage på Benigni, streakeren der løb på scenen, indianeren der modtog prisen på vegne af Marlon Brando. I år bliver året, hvor vi faktisk får noget nyt at kigge tilbage på. McConaughey er spritstiv på scenen. Cate Blanchett får os til at græde. Lupita Nyong’o taler politisk dunder.

Familien-717


7. Meryl Streep annoncerer, at hun ikke vil Oscar-nomineres for bagatelroller igen
Akademiet har en tendens til nomineringer per automatreaktion, og at Julia Roberts og Meryl Streep er nomineret for deres hysteriske præstationer i ’Familien’ er så underligt, at Streep tager konsekvensen og melder ud, at hun ikke vil nomineres igen, før hun virkelig laver noget usædvanligt. 17 nomineringer og tre sejre må være nok.

Læs også: Se vinderchancerne for ‘Jagten’ og dens konkurrenter
Læs også: Se, hvem du skal spille på i hovedkategorien Bedste Film
Læs også: Her er favoritten til Bedste Instruktør
Læs også: Se ‘The Act of Killings’ vinderchancer

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af