10 grunde til, at du skal hoppe med på ‘Game of Thrones’

got2

 

Du har hørt alle snakke om ’Game of Thrones’, hvis fjerde sæson i dag starter på HBO Nordic. Men du har også hørt, at alle de gode bliver slået ihjel, at alt håb nærmest er ude, og at der er sexposition til kvalmegrænsen.

Så skal du overhovedet tro på hypen? Ja, du skal! Hvis vi ikke har overtalt dig efter disse ti argumenter, er du en lost cause og kan roligt vende tilbage til at se ’Downtown Abbey’.

1. Kan du lide ’Ringenes Herre’, men savner libidoen?
Hvis du synes, at der mangler incest, utroskab og glædespiger i ’Ringenes herre’, mens du til gengæld godt kan undvære hobbitterne, er der ingen vej uden om en tur til Westeros. Her er der nemlig så meget gang i libidoen – og gerne den tabubelagte af slagsen – at det får din tur i nabobyens swingerklub til at ligne en tur i Legoland.

2. Bare rolig, din familie er helt normal
Det kan godt være, du gruer ved tanken om den årlige familiefest, hvor du igen skal lægge øre til din onkels dumme vittigheder, mens du forsøger at undgå skænderier med dine søskende. Men bare rolig, du skal blot se ét afsnit for at indse, at din families problemer er vand i forhold til familiefejderne i ’Game of Thrones’. Her er misundelse, konspirationer og backstabbing for alle pengene.

3. Du vil jo gerne være med i hulen, Mulle!
Hvis du stadig ikke fatter en brik af, hvad dine venner fabler om, når de snakker om white walkers, drageæg, og at »winter is coming«, skal du straks starte med første episode af første sæson. Det kunne jo ende med, at du bliver forført af det komplekse mytologiske univers.

SE ARGUMENT 4-7 PÅ NÆSTE SIDE

got

 

4. Fordi selv Marcel Proust er for simplistisk for dig
Det kan godt være, at man af og til skal bruge en notesblok for at følge med i seriens utallige karakterer og plottråde. Men denne plotmæssige kompleksitet er også en af seriens styrker, da den giver karakterer og universet tyngde og troværdighed. Hertil kommer, at det flergrenede plot er spækket med herligt uforudsigelige drejninger og nervepirrende overraskelser.

5. Du kender godt HBO, ikk’?
Det er betalingskanalen HBO, der står bag serien, hvilket efterhånden i sig selv er et kvalitetsstempel. Så når nu du faktisk har set samtlige af følgende serier (selvfølgelig har du det!), er ’Game of Thrones’ næste serie, du bør kaste dig over: ’The Sopranos’, ’Curb Your Enthusiasm’, ’Six Feet Under’, ’Sex and the City’, ’Entourage’, ’The Wire’, ’True Blood’, ’Boardwalk Empire’, ’The Newsroom’, ’True Detective’, ’Girls’, ’Treme’, ’Deadwood’ og ’Carnivàle’.

6. Mangler du stærke kvinder?
Hvis du brokker dig over, at der ikke er nok stærke kvindekarakterer i dine tv-serier, så prøv ’Game of Thrones’. Her finder du en lang række kvinder, der er mindst lige så stærke, komplekse, udspekulerede og brutale som seriens mandlige karakterer. Lige fra den blonde prinsesse Daenerys Targaryen med det gode hjerte til den kalkulerende isdronning Cersei Lannister.

7. Westeros er da et rigtigt land?
Det store ’Game of Thrones’-univers er et af det mest detaljerede, fuldendte og omhyggeligt realiserede serieuniverser, du kommer til at se. De syv riger i det alsidige Westeros er med andre ord så flot og medrivende forløst, at man til tider foranlediges til at tro, at her er tale om en virkelig verden. Lige fra det kolde nords vindblæste bjerge til de episke scenerier i det sprudlende syd.

SE ARGUMENT 8-10 PÅ SIDSTE SIDE

gameofthrones

 

8. Det kan siges helt kort: Tyrion Lannister
Peter Dinklage er i rollen som den veltalende dværg Tyrion Lannister en af seriens absolut mest interessante og mest bad-ass karakterer. Han er ikke bange for at sætte den evigt øretæveindbydende kong Joffrey på plads, han svælger i damer og druk, og så leverer han nogle af seriens mest intelligente og skarpe replikker. Han alene er grund nok til at se ’Game of Thrones’.

9. Bare bryster og blodige halshugninger
Når man har at gøre med en HBO-serie, er det også forventeligt, at der diskes op med sex og vold. Her skuffer ’Game of Thrones’ heller ikke. Heldigvis. For selvfølgelig hører der sig både bare bryster og blodige halshugninger til, når man har at gøre med en episk fortælling om storhed og fald, liv og død, familie og ære.

10. Hvis du ikke gider læse bøgerne
Hvis du ikke er typen, der gider åbne en bog, men gerne vil føres ind i George R.R. Martins univers, er serien den eneste vej. Man må så bare håbe, at HBO holder dampen oppe. For Martins bogserie er på i alt syv bind, og tredje sæson er kun baseret på første del af tredje bog, mens de sidste to bøger endnu ikke er udkommet. Vi håber at se alle bøger omsat til D.B. Weiss og David Benioffs fremragende serie.

Læs også: Vores anmeldelse af ‘Game of Thrones’ sæson 4

Læs også: Forfatterne bag ‘Game of Thrones’ forklarer serien på fem minutter

Læs også: Video: Se den nye trailer til ‘Game of Thrones’

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af