Få overblikket: Spændende filmprojekter på vej

Nyhederne om kommende projekter florerede vildt under sidste uges Cannes-festival. Her får du de mest interessante med navne som McConaughey, Depp, Adam Driver og Zooey Deschanel.

This Is Where I Leave You

 

ZENTROPAS VIKINGE-FILM

Norske Hans Petter Molland (’En ganske rar mand’, ’Kraftidioten’) skal instruere Zentropas storfilm om de danske vikinger baseret på bogen ’The Long Ships’, mens danske Tobias Lindholm skriver manuskriptet. Stellan Skarsgaard skal spille hovedrollen, og han har lovet, at han vil forsøge at få nogle af sine skuespillerbørn – som Bill og Alexander – med på filmen.

 

’SEA OF TREES’

I Gus Van Sants kommende drama møder en amerikaner en japaner i skoven Suicide Forest, hvor folk tager hen for at begå selvmord. Men i stedet for at dræbe hinanden begynder de en reflekterende rejse gennem skoven. Matthew McConaughey og Ken Watanabe spiller de to hovedroller, mens det rygtes, at Naomi Watts også medvirker.

 

’A MONSTER CALLS’

Spanske J. A. Bayona (’The Impossible’, ’Børnehjemmet’) skal instruere denne lovende fantasy-film, som allerede er blevet solgt til adskillige lande. ’A Monster Calls’ fortæller historien om en dreng, der søger hjælp fra tre monstre for at håndtere sin mors uhelbredelige sygdom. Liam Neeson og Felicity Jones er på rollelisten.

 

’THE TALE OF TALES’

’Gomorrah’-instruktøren Matteo Garrones barok-film handler om tre forskellige kongeriger og deres regenter. ’The Tale of Tales’ bliver Garrones debut på engelsk og er ved at blive optaget i Italien. På rollelisten ses blandt andre Salma Hayek, Vincent Cassel, Toby Jones og John C. Reilly.

 

’THIS IS WHERE I LEAVE YOU’ (billedet)

Komedie-instruktør Shawn Levys (’Nat på museet’-filmene) kommende film skulle være et bittersødt familieportræt og har et imponerende cast med blandt andre Jane Fonda, Tina Fey, Jason Bateman, Adam Driver, Rose Byrne og Corey Stoll fra ’House of Cards’.

SE FLERE KOMMENDE PROJEKTER PÅ NÆSTE SIDE

The Driftless Area

 

’MISSISSIPPI GRIND’

Ryan Reynolds og Ben Mendelsohn spiller to særlinge, som tager på roadtrip mod en pokerturnering i New Orleans. Den ene vil vinde for at bringe sit liv på ret køl, mens den andens motiver er mere dunkle. Anna Boden og Ryan Fleck, der tidligere stod bag ’It’s Kind of a Funny Story’, skal instruere.

 

’YAKUZA APOCALYPSE: THE GREAT WAR OF THE UNDERWORLD’

Kampsportsmester og ’The Raid’-stjerne Yayan Ruhian skal spille snigmorder i Takashi Miikes (’Audition’, ’Shield of Straw’) apokalyptiske vampyrfilm, hvor det går op for et yakuza-medlem, at hans chef er vampyr. Efter han selv bliver bidt, må han kæmpe mod en hær af snigmordere.

 

’THE DRIFTLESS AREA’ (billedet)

’500 Days of Summer’-stjernen Zooey Deschanel spiller over for Anton Yelchin, Frank Langella og Aubrey Plaza i denne ukonventionelle romantiske fortælling om skæbne, død og kærlighed. Kortfilminstruktøren Zachary Sluser kan få sit gennembrud med historien om Pierre, hvis forhold til en mystisk fremmed trues, da han forveksles med en kriminel.

 

’THE MAN FROM CARRION ROAD’

Spanske Gonzalo López-Gellego (’Apollo 18’) instruerer dette drama, der følger ’Deadwoods’ Ian McShane i rollen som pensioneret sherif og Patrick Wilson som hans afløser. Sammen efterforsker de en fejlslagen kartelhandel.

 

’TESTAMENT OF YOUTH’

Vi følger en kvinde under Første Verdenskrig i James Kents britiske drama. De medvirkende består blandt andre af Emily Watson, ’Game of Thrones’ Kit Harington, ’En kongelig affæres’ Alicia Vikander, og ’The Wires’ Dominic West.

SE ENDNU FLERE KOMMENDE PROJEKTER PÅ NÆSTE SIDE

Kill Your Friends

 

’BLACK MASS’

Den lovende instruktør Scott Cooper (’Crazy Heart’, ’Out of the Furnace’) er på vej med en film baseret på en bog om Whitey Bulger, der som Bostons kriminelle mastermind nåede at stå bag 31 pengeafpresninger, hvidvaskning af penge, afpresning, våbenbesiddelse og 19 mord, før han blev sat foran en domstol. Johnny Depp skal spille gangsteren over for Adam Scott, Joel Edgerton, Dakota Johnson, Juno Temple, Jesse Plemond  og måske Benedict Cumberbatch.

 

’SAS: RED NOTICE’

Instruktør Nick Love (’The Football Factory’) skal filmatisere Andy McNabs action-thriller-roman ud fra et manuskript af Laurence Malkin og Chad Thumann (’Five Fingers’). Luke Evans (’The Hobbit’, ’Immortals’) skal spille hovedkarakteren Tom Buckingham, der kommer på sporet af en sammensværgelse, efter 20 anklagede krigsforbrydere holder 400 gidsler fanget i Kanaltunnelen mellem England og Frankrig.

 

’KILL YOUR FRIENDS’ (billedet)

Nicholas Hoult (’Skins’, ’X-Men’) spiller en ærgerrig musik-agent, der går til ekstremer for at finde sit næste hit. Filmen er Owen Harris’ første spillefilm og har også James Corden og Joseph Mawle på rollelisten.

 

’BILL’

’Homeland’-stjernen Damian Lewis har en birolle i komedien om Shakespeares mystiske ’Lost Years’. Filmen fortæller historien om Bill Shakespeare, der forlader sin familie for at forfølge drømmen som lut-spiller. Filmen instrueres af Richard Bracewell (’The Gigolos’) og har blandt andre Mathew Baynton og  Martha Howe-Douglas (’Horrible Histories’, ’Yonderland’) på rollelisten.

 

’THE HAPPY PRINCE’

Skuespilleren Rupert Everett (’Min bedste vens bryllup’) får sin instruktørdebut med en biopic om den irske forfatter Oscar Wilde. Everett skal selv spille rollen som Wilde, mens ’Hannibal’-stjernen Hugh Dancy spiller forfatterens bedste ven og ulykkelige kærlighed. Colin Firth, Emily Watson og Tom Wilkinson er også med i det stjernebesatte cast.

SE DE SIDSTE KOMMENDE PROJEKTER PÅ NÆSTE SIDE

 The Keeping Room

 

’EMPEROR’

’Die Another Day’-instruktøren Lee Tamahoris kommende drama udfolder en verden af rigdom, sex, manipulation og forræderi. Michael Thomas III’s (’The Devil’s Double’) oprindelige manuskript adapteres af Jeffrey Hatcher (’The Dutchess’) og skal filmes i Tjekkiet og Belgien. Adrien Brody (’Pianisten’) skal spille Charles d. 5.

 

’ABSOLUTELY ANYTHING’

Det walisiske ’Monty Python’-medlem Terry Jones instruerer denne på papiret spøjse film om en desillusioneret skolelærer, som pludselig finder ud af, at han har muligheden for at gøre, lige hvad han vil. Simon Pegg spiller over for Kate Beckinsale i hovedrollen som manden, der har fået sin usædvanlige evne fra rumvæsener, som har studeret ham fra det ydre rum.

 

’THE KEEPING ROOM’ (billedet)

’Harry Brown’-instruktøren Daniel Barbers anden spillefilm handler om tre sydstatskvinder – to søstre og en slave – som forsvarer deres hjem mod en gruppe desertører fra nordstats-hæren under borgerkrigens sidste dage. På rollelisten ses Hailee Steinfeld, Sam Worthington og Brit Marling.

 

’TEN THOUSAND SAINTS’

Instruktørduoen Shari Berman og Bob Pulcinis (’American Splendour’) kommende film er en fortælling fra de hektiske 80’ere i New York, hvor adoption, teenagegraviditeter, stoffer, yuppier, hardcore punk og spirende optimisme præger livet. En ung mand, spillet af Asa Butterfield, forsøger at vriste sig fra fra sin bløde hippie-opvækst i en periode, hvor individualismen hersker. Ethan Hawke, Emile Hirsch og Emily Mortimer medvirker også.

 

’YOUR RIGHT MIND’

Ami Canaan Mann (’Texas Killing Fields’) instruerer dramaet, der følger den moderne folksanger Ryan (Ben Barnes), som rejser rundt med rygsæk og banjo som sine faste følgesvende, indtil han møder Jackie (Katherine Heigl), en tidligere countrysangerinde, som kæmper for forældremyndigheden over sin datter.

 

’GREEN ROOM’

Manden bag den sorte hævnkomedie ’Blue Ruin’, som blev vist på årets CPH PIX, Jeremy Saulnier, vender tilbage med et nyt drama – og en ny farve. ’Green Room’ handler om et punk-rockband, der er i krise, efter de har måttet kæmpe for deres liv under et overfald af en bande white-power-skinheads. Ingen af skuespillerne er offentliggjort endnu.

Læs også: Laver Johnny Depp en Houdini?

Læs også: Tarantino begynder optagelser til ‘The Hateful Eight’

Læs også: Spot on-spoof af Sofia Coppolas kommende ‘Lille havfrue’-film

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af