Interview: Laura Prepon om Lego-figurer af Alex, Scientology og random ægteskabstilbud

»Det er fucking befriende at være med i en serie, hvor kvinderne owner deres forskellige størrelser«, siger kvinden bag den vampede femme fatale Alex i ’Orange Is the New Black’.
Interview: Laura Prepon om Lego-figurer af Alex, Scientology og random ægteskabstilbud

Allerede inden kameraerne begyndte at rulle på optagelserne til anden sæson af ’Orange Is the New Black’, som lige nu kan ses på Netflix, rygtedes det som en steppebrand, at den forførende farlige Alex Vause ville tjekke ud af Litchfield Prison.

Heldigvis behøver ’OITNB’-fans dog ikke gå til i frustration, for Alex med den hæse sovekammerstemme er bestemt ikke helt ude af spillet i sæson to, og det er da også allerede blevet annonceret, at hun vender tilbage til en tredje sæson.

Hun kommer ind på hotelværelset i London iført hvide badetøfler og en sølvfarvet, yderst nedringet cocktailkjole, glamourkrøller i manken og en sort eyeliner, der ville have været Amy Winehouse værdig. Hun er med ét ord hot. I en grad, så selv en heteroseksuel kvindelig journalist a la undertegnede mærker en vis rødmen snige sig op i kinderne og en tøset generthed trænge sig på.

Det er dog intet imod de tilstedeværende mandlige journalisters reaktion. Pludselig fumles der højlydt med noter, stemmer stammer, og et enkelt tilbagestående belgisk individ stirrer åbenlyst hypnotiseret ned i den karismatiske divas imponerende kavalergang. Classy.

Laura Prepon tager det hele i stiv arm og med højt drævende amerikansk accent.

Hvorfor er du ikke mere med i anden sæson af ’OITNB’?

»Jeg har arbejdet på et andet (hemmeligt, red.) projekt, og det kunne bare ikke passes ind. Holdet på ’OITNB’ prøvede at få mig med i så mange afsnit, jeg kunne nå, for jeg var så ærgerlig over, at jeg ikke kunne være med i hele sæsonen. It sucked

Hvilken respons har du fået på din rolle som Alex?

»Jeg har blandt andet fået et par ægteskabstilbud fra nogle søde kvinder, haha! Og da det for eksempel kom frem, at jeg ikke skulle være med i hele sæson to, var jeg virkelig rørt over, hvor ærgerlige folk blev«.

Alex er blevet lidt af en kultfigur …

»Ja, der var endda nogle fans, der for nylig lavede en Lego-figur af hende. Det er vildt!«

Hvordan fik du rollen?

»Egentlig gik jeg til audition til rollen som Piper. Jeg havde læst manuskriptet til seriens pilot-afsnit og var helt tosset med det. I starten ledte de dog udelukkende efter Piper, og selvom jeg havde sort hår og godt vidste, at jeg var helt forkert til den rolle, så gik jeg til audition, bare så jeg kunne læse for Jenji Kohan.

Senere kontaktede Jenji mig og sagde, at hun ikke havde kunnet få mig ud af hovedet som Alex. Jeg spurgte: ’Mener du hende den manipulerende, stofsmuglende lesbiske?’ Så jeg læste manuskriptet igen med fokus på Alex’ rolle, og hun var virkelig en badass. Så uendeligt cool, men også meget kompleks. På det tidspunkt var Taylor Schilling blevet castet som Piper, så hun og jeg mødtes og læste nogle replikker sammen, og det var et perfekt match. Kemien var der bare med det samme«.

Dine roller i ’That 70’s Show’ og ’OITNB’ har været stærke kvinder med et strejf af feminisme, der tydeligvis har appelleret til mange kvinder. Er du en feministisk skuespiller?

»Haha, jeg elsker det spørgsmål! Girl, jeg ved det faktisk ikke. Jeg ved, hvem jeg selv er som person, og hvad jeg står inde for, og jeg ved også godt, at min stemme og fremtoning får mange til at se mig som sådan en slags ’kvinde med stort K’.

Efter ’That 70s Show’ forsøgte jeg at spille nogle lidt mere blide og afdæmpede karakterer, men jeg er særligt vild med Alex, fordi hun symboliserer den side af mig, der bliver tiltrukket af stærke kvindetyper. Typer, der ikke finder sig i noget lort fra mænd«.

Ser du dig selv som feminist i privaten?

»Altså, jeg er ikke sådan en type, der brænder mine bh’er af …«

Hvis du gør det herinde, smider jeg også bare et billede på Instagram …

»Ja, det kunne lige passe, haha! Det ville være en god historie. Jeg ved ikke, om jeg vil sige, at jeg er feminist. Jeg bliver virkelig glad, når kvinder kommer op til mig og fortæller, hvor glade de er for, at ’OITNB’ giver kvinder en ny slags stemme på tv. Og jeg får også en del fanmail fra LGBT-miljøet i USA, som takker mig for at portrættere homoseksualitet på den ligefremme måde, vi gør i serien«.

Du er medlem af Scientology. Hvordan influerer det din karriere? Og hvad er det for et rygte, der kører om, at du og Tom Cruise skulle have et forhold?

»Mig og Tom Cruise er ikke forlovede. Så dér. Og mit valg af roller påvirkes på ingen måde af min tro. Hver gang folk spørger ind til min religion er det negativt ladet, men i virkeligheden ved de ingenting om den. Det er bare fordomme det hele. Jeg har aldrig skullet høre på noget dårligt fra Scientology-miljøet omkring de roller, jeg påtager mig, og jeg har altså både spillet en stripper i Vegas og en lesbisk i fængsel«.

Kan du genkende nogle af kvindetyperne fra fængslet fra din egen hverdag?

»En af de bedste ting ved serien er, hvor realistiske mange af disse karakterer er, og hvor ærligt kvinderne fremstilles. Vi har alle farver og størrelser med, og det skal man ikke være bange for at vise.

Jeg startede min karriere som skuespiller i en alder af 18 år, og i mange, mange år følte jeg et vist pres for at kunne skrue mig ned i en størrelse 34 og se ud på en bestemt måde for at få succes. Alle skuespillerinder kender til det. Så at være med i en serie, hvor kvinderne omfavner deres forskellige størrelser og bare owner det, det er så fucking befriende! Og det er da helt sikkert også derfor, seerne er så glade for showet«.

Læs også: Anmeldelse af ‘Orange Is the New Black’

Læs også: Taylor Shilling fra OITNB – »Det handler ikke kun om bare bryster«

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af