Glem alt om ’Ringenes Herre’: Anderledes filmlocations, du bør besøge

Overvejer du at skippe ferien, så du kan blive i sofaen og se film og serier? Det behøver du slet ikke med disse forslag til sommerferier med en bismag af film og serier.

Breaking Bad ferie

Roadtrip i USA – ’The Walking Dead’, ’True Detective’, ’True Blood’ og ’Breaking Bad’

Hvis man står i Miami med tre måneders ferie, en autocamper og en fuld sparegris ved hånden, så bør man tage på tv-serie-roadtrip gennem det sydlige USA. Start med at køre gennem Georgias flotte natur og se skovene, hvor Rick Grimes forsøger at holde sig selv og de andre overlevende i live i ’The Walking Dead’.

Smut videre til Mississippi og Louisiana. Her kan du besøge Bon Temps og Shreveports store mørke skovområder, hvor ’True Blood’ er optaget, men også de uendelige landeveje og marskområder fra ’True Detective’. Husk at have pseudofilosofiske snakke om moral, det gode og det onde undervejs. Og se, hvor langt ud i marsken du skal køre, før du støder ind i nederdrægtig indavl og sekteriske konspirationer.

Til sidst drøner du til New Mexico og ikke mindst byen Alberquerques støvede ørken, hvor Walter White skabte sit meth-imperium i ’Breaking Bad’. Sig »bitch« til alle, du møder, og giv dig selv et tyskklingende pseudonym til lejligheden.

 Grand Budapest Hotel ferie

Görlitz, Tyskland – ’The Grand Budapest Hotel’ og ’Inglourious Basterds’

Tysklands østligste delstat hedder Sachsen og grænser op til Polen og Tjekkiet, og her finder man byen Görlitz. Den er spækket med gamle, velbevarede bygningsværker og kirker fra før Anden Verdenskrig, og her finder man bl.a. hotellet, som er omdrejningspunktet for Wes Andersons ’The Grand Budapest Hotel’. Husk at tage symmetrisk komponerede billeder, mens du er der, og behandle lobby-drengene pænt.

Det er også i de snævre brolagte gader i Görlitz, at Brad Pitt og hans bande forsøger at infiltrere de tyske nazister i Tarantinos ’Inglourious Basterds’. Tager man lidt længere nordpå til Brandenburg kan man derudover gå ture i de store granskove, som ligeledes spiller en central rolle i filmen.
Apocalypto

Veracruz, Mexico – ’Apocalypto’

Hvis man ser bort fra de morderiske stammekrigere, det giftige kryb og de tusind andre farer i Mel Gibsons ’Apocalypto’ og i stedet bare koncentrerer sig om omgivelserne, så vil man se et overflødighedshorn af regnskov, storslået natur og lækre kyststrækninger.

Delstaten Veracruz, hvor filmen er optaget, ligger i det østlige Mexico ud til Den Mexicanske Golf, og der er rig mulighed for oplevelseslystne rejsende, da man både kan opleve et af Mexicos største museer i byen Xalapa og se ruinbyen El Tajin, som er på UNESCO’s verdensarvsliste.

Og ja, så er junglen jo – som Gibson har bevist – et ideelt udgangspunkt for en god gammeldags omgang tagfat.

Game of Thrones ferie


Dubrovnik, Kroatien – ’Game of Thrones’

Den er umulig at komme udenom: Hvis du overvejer en tur til Balkan og Middelhavsområdet, er den kroatiske kystby Dubrovnik et must-see. Byen udgør nemlig basen for ’Game of Thrones’. Optagelserne til serien foregår i både Island, på Malta og i Marokko, men alle optagelser i og omkring magtens centrum ’King’s Landing’ er foretaget i Dubrovnik. Byen er fuld af gamle middelalderborge, azurblå sandstrande og fantastiske udkigsposter langs klipperne med udsigt ud over Middelhavet.

Så når nu du skal vente uendeligt længe til femte sæson af serien, kan du lige så godt pakke dine George R.R. Martin-bøger og smut afsted til byen, mens tid er. For som du ved: Winter is coming!

District 9 ferie

Johannesburg, Sydafrika – ’District 9’

Al ferie behøver ikke være ren harmoni, men omvendt behøver der jo heller ikke gå voyeristisk war tourism i den.

Neil Blomkamps ’District 9’ viser ikke umiddelbart Sydafrika fra sin bedste side, for her giver Johannesburgs støvede blikskure og kogende temperaturer en følelse af helvede på jord. Ikke desto mindre er Sydafrika og området i og omkring Johannesburg spækket med shoppingmuligheder i centrum, vandrerture i bjergene uden for byen og gode muligheder for safari-afstikkere. Imens kan du med ’District 9’ i baghovedet filosofere over ulighed, og hvordan vi behandler de fattige.

The Descendants ferie


Kaua’i og Oahu, Hawaii – ’The Descendants’

Et mere eksotisk bud er en tur til Hawaiis statshovedstad Honolulu og øerne Oahu og Kaua’i, hvor Alexander Paynes ’The Descendants’ med George Clooney foregår. Her kan du være sikker på gæstfrihed og endeløse bountystrande, så langt øjet rækker, ligesom det er et slaraffenland for både surfere og hikere.

Med den lidt melankolske ’The Descendants’ frisk i erindringen vil du heller ikke blive skuffet, hvis det hele ikke er drinks og aloha-attitude.

1864


Prag, Tjekkiet – ’En kongelig affære’, ’1864’, ’Skammerens Datter’

Prag er ikke kun danskernes yndlingsdestination for studieture og drengerøvsferier. Den tjekkiske hovedstad er også blevet et af de foretrukne steder for danske filminstruktører takket være lave lønninger og flotte locations, som åbenbart både kan give sig ud for at være alt fra Sønderjylland til København. En enkelt gang har byen tilmed spillet sig selv – i Ole Christian Madsens ’Prag’.

Byen med de imponerende kirkespir, gamle fæstninger og den smukke natur var omdrejningspunktet for Nikolaj Arcels ’En kongelig affære’, men også den kommende dramasatsning ’1864’ (billedet) og Kenneth Kainz’ ’Skammerens Datter’ er optaget i byen.

Mads Mikkelsen er i øvrigt flittig gæst i byen, idet han både spillede hovedrollen i ’Prag’, ’En kongelig affære’ og ’Flammen & Citronen’, som også blev optaget der. Så du kan jo lave din egen lille Mads Mikkelsen-tour.

Moonrise Kingdom ferie

Rhode Island, USA – ’Moonrise Kingdom’

Et lidt mere alternativt bud på en feriedestination kunne være den amerikanske stat Rhode Island. På trods af navnet består staten primært af fastland, og det er her, at Wes Andersons ’Moonrise Kingdom’ udspiller sig i de regnfulde bakker og dybe skove. Rhode Island er en af USA’s mindste stater, og der er ikke være mere end 30 minutters kørsel til nærmeste kyst for samtlige borgere i staten, lige meget hvor man bor.

Så skriv et håndskrevet brev til din elskede, pak dine yndlingsbøger og gå på jagt efter den afskærmede strand, hvor I skal danse intenst til franske slagere.

Læs også: 10 seriesæsoner, vi vil have til Danmark NU

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af