Steve Coogan: 10 essentielle klip med Englands bedste komiker

Han er aktuel i ’The Trip to Italy’ og har gang på gang bevist, at han har mange strenge at spille på. Her er de Steve Coogan-roller, du bør kende.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. ’Tropic Thunder’

I ’Tropic Thunder’ fra 2008 spillede Coogan den lidet elskede, engelske teaterinstruktør med det nydelige navn Damien Cockburn. Han måtte i filmens løb finde sig i skuespillere med divanykker og en ordentlig kajeryster fra en filmarbejder. I scenen her peptalker han blandt andre Ben Stiller, Robert Downey Jr. og Jack Blacks karakterer til at få deres war faces på, kun for at træde på en mine, da de endelig er med ham. Efterfølgende leger Stillers karakter, Tugg Speedman, med Cockburns hoved for at overbevise de andre om, at det er special effects.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. ’Curb Your Enthusiasm’

Steve Coogan er en af rigtigt mange skuespillere, der har besøgt Larry Davids ’Curb Your Enthusiasm’ i årenes løb. Han spillede dog, modsat mange andre, ikke en karikeret udgave af sig selv, men i stedet psykiateren Dr. Bright, der øjensynligt har lige så mange, hvis ikke flere problemer som sine klienter. Han går med til at lade Larry fremstå som en helt ved at stjæle en dames taske, så Larry kan redde dagen. Men planen går skævt, og Dr. Bright ender i spjældet. Her føler han sig bestemt ikke hjemme, og Larrys forslag til at få det bedste ud af situationen hjælper ikke stort.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. ’The Trip’

I ’The Trip’ ses Steve Coogan med kollegaen Rob Brydon, mens de rejser rundt og besøger restauranter i det engelske landskab. De spiller sig selv, men i en fiktionaliseret historie, der gør Coogan til en arrogant, tvær og dameglad mand, mens Brydon er mere optimistisk og imødekommende.

Humøret er dog højt hos dem begge, når de kaster sig ud i forskellige kendisimitationer af blandt andre Michael Caine og James Bond. Det er både dygtigt og ustyrligt morsom, og de to komikeres konkurrence i bedst at efterligne den engelske gentleman med licens til at dræbe udgør en herlig scene i en herlig film.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Alan Partridge

Alan Partridge er den karakter, Steve Coogan har bygget hele sin komiske persona op omkring. Den fiktive tv-vært, der er lige dele bøvet og arrogant, har optrådt i flere forskellige sammenhænge, fra tv-serier til spillefilm og sågar i interviews på begge sider af bordet.

Han er blandt andet kendt som forfatter af en erindringsbog, der i hans egen optik er det bedste, verden har set i nyere tid. Coogans underspillede britiske humor kommer stærkt til udtryk, hver gang han trækker ansigtet i hofkarakterens folder, og internettet er spækket med klip, hvor han som Alan Partridge viser, hvad engelsk komik går ud på. Start ovenfor og gå selv på opdagelse.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. ’In the Loop’

Steve Coogan har haft et mangeårigt samarbejde med ’Veep’-skaber Armando Iannucci, der instruerede ham i de glade Alan Partridge-dage. Senere medvirkede Coogan i Iannuccis ’In the Loop’, en fortsættelse af den britiske serie ’The Thick of It’, ’Veep’ britiske forløber.

Her indtog Coogan kun en mindre birolle, hvor han ikke desto mindre fik gjort sig bemærket som den forurettede borger Paul Michaelson, der er endog meget frustreret over en væg, der er ved at vælte ned i sin mors have. Coogan viser i klippet ovenfor prøver på sin komiske deadpan-stil, selv i en rolle, der er ganske latterlig.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. ’The Other Guys’

Coogan spiller ofte usympatiske karakterer, der måske nok er charmerende, men som oftest topper det med at være enten dum og/eller selvfed samtidig. En af hans få reelle skurkeroller ser man dog i ’The Other Guys’, hvor Will Ferrell og Mark Wahlberg er et par uduelige betjente, der alligevel formår at redde dagen fra hans ondsindede planer som multimilliardæren David Ershon.

De kommer hurtigt på sporet af ham, men han formår at aflede deres opmærksomhed gang på gang med alt fra lækkert vand til basketballbilletter. Her skruer han i særdeleshed op for den røvhulsattitude, han mestrer til mindste detalje.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. ’Philomena’

At Steve Coogan kan andet og mere end at være en utroligt sjov mand, beviste han med ’Philomena’. Han både skrev manuskriptet og spillede kynisk straight man til Judi Denchs karismatiske og humørsmittende titelkarakter. Han spiller den livstrætte journalist Martin Sixsmith, og hans manuskript er et både morsomt og rørende indblik i den virkelige historie om kvinden, hvis søn blev taget fra hende, da hun var teenager. Her balancerer Coogan imponerende på grænsen mellem drama og humor, hvilket understreger hans spændvidde.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

9. ’Hot Fuzz’

Coogan har en kort ukrediteret scene i ’Hot Fuzz’, hvor han sammen med Martin Freeman kører Simon Peggs karakter rundt i manegen. Dialogen går i raketfart og de engelske skuespillere ser virkelig ud til at nyde scenen, der byder på falsk dramatik og ægte komik.

’Hot Fuzz’ var anden del af Simon Pegg, Nick Frost og Edgar Wrights Cornetto-trilogi, og mens Coogan kun spillede en lille rolle i den, har han stor betydning for den engelske filmkomik, som blev revitaliseret med de tre morsomme genrefilm.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

10. ’Little Britain’

’Little Britain’ var et engelsk sketch-show, der kørte fra 2003-06 med David Walliams og Matt Lucas i spidsen. De fik dog ofte besøg af andre komikere i gæsteroller, og blandt dem var Steve Coogan. Han spillede en indehaver af en legetøjsforretning, der gik fra leg til alvor på et splitsekund. Der var ikke meget hyggespreder over ham i rollen, men til gengæld var den sjov. Coogan klæder sig gerne ud for sine roller, og i denne ser han næsten uigenkendelig ud.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Tristram Shandy: A Cock and Bull Story’

I ’Tristram Shandy’ arbejdede Coogan igen sammen med instruktøren Michael Winterbottom, der stod bag kameraet på ’The Trip’ og den aktuelle efterfølger ’The Trip to Italy’. Coogan spillede hovedrollen i instruktørens gennembrud, ’24 Hour Party People’, det samme gjaldt ’Tristram Shandy’, hvor makkeren Rob Brydon var med foran kameraet.

Historien er en film i en film, hvor de to komikere som i ’The Trip’ spiller ’sig selv’, denne gang med det mål at overføre den klassiske og notorisk ufilmatiserbare roman ’Tristram Shandy’ til filmlærredet. Det blev til en metahumoristisk omgang, hvor Coogan og Brydon har utallige forrygende dialogudvekslinger, mens Coogan, som det fremgår i klippet, på et tidspunkt havde en varm kastanje i underbukserne (!).

Læs også: Anmeldelse af ’The Trip to Italy’

Læs også: Hvilke komikere klarede bedst springet til tv?

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af