’Twin Peaks’: Her er skuespillerne i dag

Hvad har The Log Lady, Bobby Brigs og Leland Palmer lavet siden 'Twin Peaks' – og hvordan ser de ud?

Dale Cooper – Kyle MacLachlan

twinpeaks_2
Kyle MacLachlan startede sin karriere i 80’erne som David Lynchs muse, men blev erstattet af Laura Dern. Han nåede at være med i ’Dune’ og ’Blue Velvet’, før han udødeliggjorde Special Agent Dale Cooper i ’Twin Peaks’ for siden at medvirke i så-dårlig-den-er-god-klassikeren ’Showgirls’ i 1995. De seneste år har han medvirket i tv-serier som ’Desperate Housewives’, ’How I Met Your Mother’, ‘Portlandia’ og ’Believe’ (billedet).

Harry S. Truman – Michael Ontkean

twinpeaks_5
Den nordvestlige lillebys sherif med det præsidentielle navn Harry S. Truman blev spillet af Michael Ontkean. Han vadede ikke i store filmtilbud efter ’Twin Peaks’ og lavede mest lavtbudgets tv-film. I 2011 havde han en lille rolle i Alexander Paynes ’The Descendants’ over for George Clooney, der dog ikke blev noget stort comeback. Det er stadig hans seneste rolle.

Shelly Johnson – Mädchen Amick

twinpeaks_4
Mädchen Amick er en inkarneret tv-skuespiller, der siden gennembruddet i ’Twin Peaks’ har medvirket i et utal af tv-serier, i både større og mindre roller. Hendes større gæsteroller tæller blandt andre ’Joey’ og ’Californication’, mens hun for tiden har en fast rolle i serien ’Witches of East End’ (billedet).

Bobby Briggs – Dana Ashbrook

twinpeaks_1
Dana Ashbrook toppede tidligt i lighed med det meste af ’Twin Peaks’-castet. Han havde op gennem 00’erne større roller i serier som ’Dawson’s Creek’, ’The Kill Point’ og ’Crash’, men aldrig noget, der kom i nærheden af ungdommens rolle i kultklassikeren.

Donna Hayward – Lara Flynn Boyle

twinpeaks_3
Lara Flynn Boyle har haft en større efterfølgende karriere end de fleste af sine ’Twin Peaks’-medspillere, men hendes triumfer ligger stadig en del år tilbage. I 1998 medvirkede hun i Todd Solondz’ ’Happiness’, mens hun i 2002 havde kommerciel succes med ’Men in Black II’. De senere år har det været småt med rollerne, men hun har medvirket i filmen ’Hansel and Gretel Get Baked’ (billedet).

Audrey Horne – Sherilyn Fenn

twinpeaks_7
Sherilyn Fenn havde en skuespilkarriere, både før og efter hun fik rollen som Audrey Horne i ’Twin Peaks’. Men også for hende gælder det, at hun vil blive husket for sit bidrag til David Lynchs univers. Hun har for tiden en rolle i serien ’Ray Donovan’, men ville sikkert ikke takke nej til at tage til Twin Peaks igen.

James Hurley – James Marshall

twinpeaks_9
James Marshall havde lige efter gennembruddet i ’Twin Peaks’ en rolle i Rob Reiner og Aaron Sorkins storfilm, ’Et spørgsmål om ære’ – ja, det er den med »You can’t handle the truth!« – tilbage i 1992. Siden har det været småt med store roller for Marshall, der  godt kunne bruge lidt karrierehjertemassage. Vi har således ikke kunnet finde et nyere billede af ham end netop ‘Et spørgsmål om ære’.

Big Ed Hurley – Everett McGill

twinpeaks_8
Everett McGill gik øjensynligt nærmest på pension efter ’Twin Peaks’. I hvert fald er hans navn kun tilknyttet seks projekter i de mere end 20 år, der er gået, siden ’Twin Peaks’ sluttede – med den seneste, en rolle i tv-serien ’Interne affærer’, helt tilbage i 1999. Hvad han går og laver i dag, er derfor et mysterie på linje med så mange andre, der fulgte i kølvandet på kultserien.

Leland Palmer – Ray Wise

twinpeaks_6
Ray Wise har over 200 skuespilkrediteringer i sin 50 år lange karriere og må dermed siges at være noget af en veteran i faget. Han spillede Laura Palmers far i ’Twin Peaks’, men har i nyere tid også spillet Robin Scherbatskys far i ’How I Met Your Mother’. For nyligt medvirkede han også i uendelighedsserien ’The Young and the Restless’, der har kørt i over 40 år, og så begejstrede han os desuden sidste år i musikvideoen til Beach Houses ‘Wishes’.

Man From Another Place – Michael J. Anderson

twinpeaks_12
Michael J. Anderson havde langt fra lige så meget skærmtid i ’Twin Peaks’ som de andre på listen, men alligevel er han en af de mest mindeværdige karakterer. Han medvirkede også i David Lynchs ’Mulholland Drive’ i 2001 og blev senere castet i HBO’s  ’Twin Peaks’-inspirerede ’Carnivále’, der dog, ligesom ’Twin Peaks’, kun fik to sæsoner i sin oprindelige udgave. Tør vi også håbe på en revival for denne?

The Log Lady – Catherine E. Coulson

twinpeaks_11
Catherine E. Coulson spillede den mystiske kævledame, der ikke var til at blive klog på. Hun startede faktisk som instruktørassistent på ’Eraserhead’, hvor hun og David Lynch snakkede om ideen om en kvinde, der bar rundt på en kævle. Senere har hun – i øvrigt ligesom de fleste andre på denne liste – gæsteoptrådt i serien ’Psych’, hvor hun spillede en karakter med navnet Wood Woman.

Laura Palmer – Sheryl Lee

twinpeaks_13
Endelig må vi naturligvis ikke glemme Sheryl Lee, der i skikkelse af Laura Palmer satte herlighederne i gang med sin grusomme død. Lee har siden medvirket i tv-serier som ’One Tree Hill’ og ’Dirty Sexy Money’, mens hun også har en rolle i den kommende film ’White Bird in a Blizzard’ med Shailene Woodley og Eva Green. Om David Lynch og Mark Frost vil finde en måde at skrive hende ind i genopblomstringen, er ikke til at sige. Men det er da langt fra utænkeligt.

Læs også: ‘Twin Peaks’ vender sensationelt tilbage

Læs også: Kyle MacLachlan gør sig klar til ny ‘Twin Peaks’

Læs også: Se officiel teaser for den kommende ‘Twin Peaks’

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af