Årets bedste: ‘Tarzan’-skurk Casper Crump om sine favoritter

Casper Crump
Hver dag frem til juleaften
 peger en af årets markante personer på sine favoritter inden for musik, film og tv fra året, der gik. I dag er det Casper Crump, der var med til at vinde en Oscar for kortfilmen ‘Helium’, hvor han spiller én af hovedrollerne, og som i år har været i London for at indspille storfilmen ‘Tarzan’.

Filmen om liansvingeren er instrueret af ‘Harry Potter’-instruktør David Yates, den har  Alexander Skarsgård som titelfiguren og folk som Christoph Waltz og Samuel L. Jackson på rollelisten. Crump spiller skurk i filmen, som kan blive hans internationale gennembrud.

I går: Silas ‘Soulland’ Adlers favoritter

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hvad er den bedste film fra i år, du har set?
‘Interstellar’ (Christopher Nolan)

»Jeg må indrømme, at jeg har været doven på biofronten. Da jeg endeligt fik mig nosset sammen, var det for at se ‘Interstellar’. Tilmed i Archlight Cinema i L.A., hvor visningen i sig selv er en oplevelse. Christopher Nolan skuffede igen ikke! Det tidsaspekt, filmen behandler, var nok det, der påvirkede mig mest. Jeg ved, der er bedre film på årets plakat – jeg har bare ikke set dem«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hvilken tv-serie har du været mest begejstret for?
‘The Walking Dead’ og ‘Homeland’

»Her er der en sikker vinder og én, der har overrasket mig positivt. ‘Homeland’ er jo ikke en nyhed, men for mig er det den serie, der har holdt mig til skærmen i år. Overraskelsen kommer i form at ‘The Walking Dead’. Jeg havde ikke set det komme, at jeg skulle blive forført af en zombie-serie. Men det er velspillet én til én-dramatik«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Hvad er det bedste album, du har hørt i 2014?
Joe Purdy, ‘Eagle Rock Fire’

»Jeg har som udgangspunkt altid svært ved at have en favorit af noget som helst i livet, udover min kæreste og datter selvfølgelig. Men der er uden tvivl noget, jeg fortrækker mere end andet. Et af de album, jeg blandt mange har brugt tid på i år, er et nylig udgivet album af kunstneren Joe Purdy, ‘Eagle Rock Fire’.

Dets simpelhed og ro synes jeg bærer det unikt igennem en tidsalder, hvor alt skal autotunes og overproduceres. Det er stemningsfyldt, har en delikat american folk vibe og går ikke på kompromis. Køb og lyt«.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hvad var årets største kulturoplevelse for dig?

»Det må siges at være dette års Oscar-uddeling, hvor jeg havde æren af at være med. Kald det poppet, overfladisk, kommercielt eller hvad nu man ellers synes, man bør kalde verdensmesterskaberne i film. For mig var det en syret drøm – som jeg ikke vidste, jeg havde – der gik i opfyldelse«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hvad var årets skuffelse i dine øjne?

»Det er jeg ret i tvivl om, da jeg ikke forventer noget. Men i den sammenhæng vil jeg gerne slå et slag for ‘1864’. Det er virkelig ikke for at lade mig drage med af den latterlige debat, der har været om serien fra selvudnævnte eksperter eller politikere, der ikke burde få mere taletid.

Men serien viser mod og initiativ, skuespillererne gør det godt, og visuelt er det på kanten af et mesterværk i dansk sammenhæng. Den er selvfølgeligt ganske ‘udansk’, når man ser det med hr. og fru Danmark-brillen på, men jeg klapper af modet og den højtragende vision, som Bornedal tør stå ved. Dog synes jeg, at den skrevne replik til tider ikke var stærk nok – hvilket er det eneste ‘skuffende’ element i et ellers flot værk!«

Læs også: Årets største bommerter fra film- og tv-verden

Læs også: Årets bedste trailers

Læs også: Manusstjernen Rasmus Heisterbergs favoritter fra året

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af