Se komikernes reaktion på Charlie Hebdo-tragedien

Se komikernes reaktion på Charlie Hebdo-tragedien

Den franske, satiriske ugeavis Charlie Hebdo betalte i går den højeste pris for sin kontroversielle islamkritik, da to hætteklædte mænd brød ind på tidsskriftets kontorer, myrdede 12 og sårede endnu 10.

Et af de store spørgsmål i kølvandet på tragedien er, om det vil føre til frygtdrevet selvcensur blandt satirikere og komikere. En række af de mest prominente skikkelser fra såvel det danske som det amerikanske komikermiljø har reageret på tragedien – og der er ikke megen humor at spore i udmeldingerne.

Conan O’Brien i ’Conan’:
»Vi er alle frygteligt kede af det på vegne af ofrenes familier, de franske borgere og alle i verden, der nu skal tænke sig om to gange, før de laver en joke«.

Jon Stewart i ’The Daily Show’:
»Jeg ved, at kun få mennesker går ind i comedy, fordi de er modige, mest af alt fordi det ikke bør være sådan. Det bør ikke være et modigt valg, det bør være en grundlæggende ret«.

Ricky Gervais på Twitter:
»Hvis jeg troede på en almægtig Gud, ville jeg formode, at han kunne begå sine egne mord«.

Bill Maher på Twitter:
»At fordømme angrebet er ikke nok: Medmindre du kraftigt støtter alles rettighed til at gøre grin med hvilken som helst religion/profet, er du ikke en moderat muslim«.

Lasse Rimmer på Twitter:
»Man viser ikke, hvor stærk man er i troen, ved at slå vantro ihjel. Man viser, hvor lidt man stoler på sin guds almægtighed. #ChalieHebdo«

Omar Mazouk på Facebook:
»Sådan en tragedie burde rykke os allesammen tættere sammen, men det er ikke det, som kommer til at ske, desværre«.

Læs også: Lyt til ny udgave af Soundvenue Filmcast – vi diskuterer heftigt Angelinas ‘Unbroken’ og den nye sæson ‘Girls’

Læs også: Jon Stewart mundlam over frifindelse af politimand

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af