Trailer: Se Sofie Gråbøl over for store stjerner i britisk dramaserie

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hovedforfattere: Simon Donald. Medvirkende: Sofie Gråbøl, Christopher Eccleston, Stanley Tucci, Michael Gambon. Får premiere på TV 2 i marts.

Tre trailer-tanker:

1. Efter den kritikerroste optræden som Dronning Margrethe i teaterstykket ’The James Plays’ fortsætter Sofie Gråbøl sin engelsksprogede karriere i dramaserien ’Fortitude’. Serien foregår i den arktiske mineby Fortitude, hvis fredelige ansigt krakelerer som følge af en række bestialske mord. Gråbøl ses i rollen som byens borgmester, der inderligt ønsker at ændre byens ry fra kølig mineby til livlig turistattraktion, noget, som mordene ikke just fremskynder.

2. Over for  Gråbøl ses blandt andet Christopher Eccleston, som sidste år brændte igennem  i HBO-serien ’The Leftovers’, hvor han leverer et komplekst studie af en pastor i konflikt med sig selv. I ‘Fortitude’ inkarnerer han en britisk videnskabsmand, udstationeret i den arktiske kulde. Skudsikre veteraner som Stanley Tucci (’The Hunger Games’, ’The Lovely Bones’) og Michael Gambon (Dumbledore i ’Harry Potter’-filmene) pryder ligeledes rollelisten, så Gråbøl er virkelig i fornemt selskab. Det bliver spændende at se, om samspillet med de etablerede navne kan sikre hende det endelige internationale gennembrud.

3. Som ‘Fortitude’ slår tonen an i den korte trailer, ligner den en underspillet thriller, der langsomt optrevler den arktiske minebys dystre hemmeligheder. Et vist sorthumoristisk overskud antydes dog også, både i den slående kontrast mellem Gråbøls højtidelige voice-over og brutaliteten på billedsiden samt i et par mere eller mindre kulørte indstillinger: En lille pige slentrer blandt andet rundt i et supermarked med en riffel i indkøbsvognen.

Læs også: Forsmag på den danske spændingsfilm ‘Idealisten’

Læs også: Lyt til Soundvenue Filmcast – Er ‘Birdman’ et mesterværk? Hvorfor elsker Oscar en film som ‘The Imitation Game’

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af