Must see-highlights fra nattens Oscar-show

Neil Patrick Harris strippede i suveræn sketch, Meryl Streep gik amok over Patricia Arquettes tale, og John Travolta havde lært at udtale Idina Menzel.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Halvnøgen Neil Patrick Harris i suveræn ’Birdman’- og ’Whiplash’-sketch
I sin bedste sketch på aftenen fik Neil Patrick Harris inkorporeret ikke bare én, men to bedste film-nomineringer på elegant vis. Som Michael Keaton i ’Birdman’ sad værten fast i døren backstage på et afgørende tidspunkt og mistede derved alt andet tøj end sine hvide underbukser, før han frenetisk bevægede sig mod scenen og på vejen leverede en svada mod en live-trommeslager i gangen. En trommeslager, der – ta-da! – viste sig at være Miles Teller fra trommefilmen ’Whiplash’.

NPH fortsatte på scenen i nær-blottet tilstand og skal have point for at køre sketchen til det yderste.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Patricia Arquette får Meryl Streep og J-Lo til at roote vildt
Aftenens politiske slagnummer kom fra Patricia Arquette, der vandt en Oscar for bedste kvindelige birolle med sin pragtpræstation i ’Boyhood’. Hun startede sin tale blødt med en traditionel opremsning af diverse navne, men sluttede af med at rette fokus på den manglende ligestilling  i USA generelt og filmbranchen specifikt.

Ordene udløste stort bifald i salen – med Meryl Streep som den klart største fan. La Streep gik amok i sædet, som var hun på tribunen til Super Bowl. Ved siden af jublede Jennifer Lopez energisk med, og reaktionerne på Twitter fulgte hurtigt. Lena Dunham skrev: »PATRICIA 4 PREZ«

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Åbningsnummer med dristig Oprah-joke og Jack Black
Neil Patrick Harris’ syngende åbningsnummer var en kærlighed til filmkunsten, men måske ikke den skarpe og originale satire, som mange havde håbet på. Der var dog lyspunkter. Jack Black møvede sig ind i klassisk Jack Black-stil, og så var det ikke helt ufarligt at lægge ud med en Oprah Winfrey-rettet joke, som Neil Patrick Harris gjorde David Letterman kan tale med om, at Oprah-jokes kan rive tæppet under enhver Oscar-vært.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Adele Dazeeem på scenen med John Travolta
Efter sidste års Oscar-show blev John Travolta voksenmobbet for at have udtalt sangerinden Idina Menzels navn med en række lyde, der samlede sig til noget a la Adele Dazeem. Heldigvis har Travolta trods alt selvironi. Han har tidligere udtalt, at han var sikker på, Menzel ville kunne reagere som i den sang, hun var nomineret for: ’Let It Go!’

Og i nattens show fik vi så den helt store, selvironiske forbrødring. Efter Neil Patrick Harris havde gjort sig lystig omkring, at »Benedict Cumberbatch« var Travoltas forsøg på at udtale Ben Affleck, kom Idina Menzel på scenen og introducerede: »Glom Gazingo«.

Sammen præsenterede Travolta og Menzel prisen for bedste sang, og Travolta beviste, at han efter et års intense studier nu har lært at udtale Idina Menzel korrekt. Imponerende.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Alt er awesome!
Da Neil Patrick Harris introducerede kategorien for bedste animationsfilm, nævnte han, at folkene bag ’The LEGO Movie’ måske skulle overveje at lukke ørene. Det gør nemlig stadig ondt på mange, at LEGO-filmen slet ikke blev nomineret i et felt, hvor den ellers sagtens burde kunne være med.

Ét stik tog legodrengene dog hjem med en kitchs-syret, farverig performance af super-duper-sangen ’Everything Is Awesome’ med The Lonely Island (Andy Samberg, Akiva Schaffer og Jorma Taccone) i spidsen. Det stak så meget ud fra resten af showets tone og stil, at man bare måtte overgive sig. Awesome!

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. ’Glory’ bragte stjerner i tårer
Med et omfattende gospelkor som backup opførte John Legend og Common deres sang ’Glory’ fra Martin Luther King-filmen ’Selma’. Det er en sang, der er som skabt til at ramme følelserne, og det virkede i Dolby Theatre. Komikeren Kevin Hart var så opløst af tårer, at Oprah Winfrey måtte trøste, og også den kridhvide skuespiller Chris Pine var tilsyneladende stærkt berørt.

Sangen udløste stående bifald, hvilket formentlig understregede en vis dårlig samvittighed i salen, hvor alle vidste, man var i gang med at udspille en af de hvideste Oscars i utallige år.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. ’The Imitation Game’-forfatter leverer årets mest rørende tale
Unge Graham Moore vandt en Oscar for sit adapterede manuskript til ’The Imitation Game’, og han leverede aftenens mest rørende og personlige tale. Han fortalte, at han engang havde prøvet at begå selvmord, fordi han følte sig mærkelig og anderledes. Han håbede, sagde han, at hans sejr kan være en inspiration til andre om at turde være anderledes.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. Lady Gaga synger ’Sound of Music’
Robert Wises musical ’Sound of Music’ fik en særlig hyldest i anledning af dens 50 års jubilæum. I et temmelig overraskende match var Lady Gaga udpeget til at stå for sangpotpourriet, og hun gav en fuldstændigt straight levering af de klassiske alpesange. Derefter introducerede hun filmens nu 79-årige hovedrolleindehaver, Julie Andrews, i et rørende øjeblik.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

9. ’Ida’-instruktør bliver spillet af scenen to gange
Den polske auteur Pawel Pawlikowski har i interviews udtalt sig kritisk over for Oscar og Hollywood, men han greb nu alligevel chancen til det yderste, da hans ’Ida’ vandt for bedste ikke-engelsksprogede film.

Pawlikowski lagde ud med en cheeky bemærkning om kontrasten mellem sin lavmælte, sort-hvide film og alt det bulder, der kendetegner den amerikanske filmbranche. Efter lidt tid blev han spillet ud af musikken, men han var ikke færdig og fortsatte, til musikken stoppede. Det gav ham lidt ro, så han kunne fortsætte sin monolog, indtil der til sidst kom en ny sang på, der var mere end et vink med en vognstang. En vedholdende mand!

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

10. Neil Patrick Harris’ forudsigelser
Neil Patrick Harris er kendt for sine forkærlighed for at trylle, og vi fik da også en løbende trylle-joke i nattens show. Som noget af det første burrede NPH en taske med sine personlige Oscar-forudsigelser inde i en montre, som han satte Octavia Spencer til at bevogte nede fra salen. Til sidst i showet hev han tasken frem, og indholdet tjente som en slags opsummering af aftenens højdepunkter – fra Travolta og Menzels reunion til Meryl Streeps opbakning til Patricia Arquette. En fin afslutning, før bedste film-prisen blev uddelt.

Læs også: De største what-the-fuck-øjeblikke ved årets Oscar-fest

Læs også: Vi anmelder årets Oscar-show

Læs også: ‘Birdman’ den store Oscar-vinder – se alle priserne

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af