Don Draper-dæmonerne: Jon Hamm har overstået behandling for alkoholmisbrug

Don Draper-dæmonerne: Jon Hamm har overstået behandling for alkoholmisbrug

Hvordan påvirker det én at inkarnere en dæmoniseret karakter i konstant deroute gennem syv-otte år – mens man samtidig uden for settet bliver en superstjerne, der ikke kan gå i fred på gaden?

For Jon Hamm, bedre kendt som den ikoniske Don Draper, har livet med ‘Mad Men’ tilsyneladende ikke udelukkende været en dans på roser. Få dage før allersidste omgang ‘Mad Men’ får premiere i USA (5. april), bekræfter Hamms repræsentanter, at skuespilleren har gennemgået et 30-dages-forløb i et behandlingscenter for alkoholmisbrug.

»Med støtte fra hans partner gennem en livstid, Jennifer Westfeldt, har Jon Hamm for nylig færdiggjort behandling for hans kamp mod alkoholmisbrug. De har anmodet om privatliv og følsomhed i tiden, der kommer«, lød det i en officiel udmelding.

Behandlingen har fundet sted efter optagelserne, der blev afsluttet i juli, men før den aktuelle PR-kampagne, hvor Jon Hamm deltager på lige fod med resten af holdet.

Selvom psykologien næppe er så ligetil, er det påfaldende, at skuespilleren bag en anden af den nye tv-guldalders store antihelte, James ‘Soprano’ Gandolfini, også kæmpede med misbrug, af både alkohol og stoffer.

Men i det mindste ser det ud til, at Jon Hamm er tilbage i fuldt vigør, og så kan man jo kun håbe på en slags forløsning for både ham og Don Draper her ved afslutningen af ‘Mad Men’. Hvornår vi får den sidste halvsæson at se i Danmark, er i øvrigt uvist.

Læs også: 10 film, manden bag ‘Mad Men’ bad holdet om at se

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af