Trailer: Ian McKellen som aldrende Sherlock Holmes i rost nyfortolkning

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Instruktion: Bill Condon. Medvirkende: Ian McKellen, Milo Parker, Laura Linney, Hattie Morahan, Patrick Kennedy. Dansk premiere uvis.

Tre trailer-tanker:

1) Sherlock Holmes har fået nyt liv på film og tv i den seneste årrække, hvor Guy Ritchie først gjorde ham til akavet actionhelt, inden BBC og Benedict Cumberbatch gav ham stilen tilbage i successerien ’Sherlock’. I den seneste film om mesterdetektiven er vi langt fra Baker Street og bestialske mordgåder i et helt nyt take på Arthur Conan Doyles klassiske univers: Sherlock Holmes som pensionist.

2) I diametral modsætning til Ritchies Hans Zimmer-buldrende drengerøvsfortolkning leverer Bill Condon i ’Mr. Holmes’ et stilfærdigt, nostalgisk portræt af detektiven i livets efterår. Holmes har trukket sig tilbage fra detektivarbejdet for at vie sine vågne timer til sin hobby som biavler i selskab med Laura Linneys husholderske og hendes søn Milo. En 30 år gammel mordgåde plager fortsat den pensionerede detektiv, men det er eftersigende blot et subplot i det karakterdrevne drama om myte og virkelighed, alderdom og erindring.

3) Bill Condon tilsølede sit kreative rygte for en solid skilling med ’Twilight’-filmatiseringerne ’Breaking Dawn 1 & 2’, men instruktøren har tidligere vist sig som en gedigen personinstruktør, blandt andet ved at lokke en Oscar-værdig præstation ud af Ian McKellen i ’Gods and Monsters’ (det blev dog ved nomineringen). Traileren til ‘Mr. Holmes’ flirter nok med damebladsæstetikken, men McKellen er garant for godt selskab, ligesom filmen blev velmodtaget på årets Berlin-festival – blandt andet af vores udsendte.

Lyt til Soundvenue Filmcast:‘House of Cards’, dansk film i krig, pæne og perverse seriekvinder

Læs også: Christian Bale, Thomas Bo Larsen og Sherlock Holmes – se højdepunkterne fra Berlin-festivalen

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af