15 skæve til Jonatan Spang

Den ’Lillemand’-aktuelle komiker fortæller om det værste råd, han har fået, den kendteste person, han har mødt, og et ord, han bruger alt for meget.

Du får en helt særlig gave i første afsnit af ’Lillemand’. Hvad er den værste gave, du har fået?
»Da jeg gik i 6. klasse (eller sådan noget – jeg gætter), var der ikke noget, jeg ønskede mig mere end et skateboard. Det var det vildeste at have. Og Mads fra klassen over mig var vildt god til at køre på sådan ét. Til min fødselsdag fik jeg så en pedalo af min mor. Det var et stykke trælegetøj, som man også kunne køre på, men som var med træpedaler og store gummihjul og bare på ingen måde sej«.

Hvis du ikke spillede dig selv i ’Lillemand’, hvilken skuespiller skulle så gøre det?
»Trine Dyrholm virker, som om hun er god, lige meget hvad hun spiller, så mon ikke hun kunne spille en god mig«.

Hvis du skulle vælge en nulevende person, du gerne ville spille, hvem skulle det så være?
»Så skulle det nok være Trine Dyrholm. Nu har hun lige skullet spille mig, så synes jeg kun, det er rimeligt, at jeg også spiller hende«.

Hvis du skulle roastes af en anden komiker, hvem ville du så vælge?
»Jeg tænker Torben Chris. Han kan råbe de fleste pointer hjem. Han er en utroligt sjov mand, og så har han beundringsværdigt få grænser. Jeg tror, det kunne blive en sjov roast«.

Hvad er det dårligste råd, du har fulgt?
»Husk at mærke efter i maven. Det har min mor altid sagt. Det har tit fået mig til at sidde i timevis og mærke efter. Men jeg tror selv, jeg bestemmer med hovedet, hvad jeg mærker i maven«.

Hvilken sang ville du vælge, hvis du skulle synge karaoke lige nu?
»Jeg ville synge ’I Started a Joke’ med Bee Gees. Det er en super fin sang, og jeg bilder mig ind, at den heller ikke er vildt svær. Jeg har elsket sangen i mange år og var glad for at finde plads til den i ’Lillemand’. Den afslutter afsnittet ’Miss Afrika’«.

Hvilken filminstruktør ville du helst arbejde med?
»Jeg synes, at Joachim Trier er en af de mest spændende instruktører, men det er altså et underligt spørgsmål. Det er jo som at svare på, hvad man helst ville have at spise, hvis man ved, at den, der spørger, har et helt tomt køleskab«.

Hvem er den mest kendte person, du har mødt?
»For nylig hilste jeg på dronningen. Hun må siges at være meget kendt. Det var i forbindelse med hendes fødselsdagsshow, hvor jeg holdt en fin lille tale for hende«.

Hvilket quiz-show ville du være god til?
»Jeg vandt for nylig Quizzen med Signe Molde på DR2 over Margrethe Vestager. Der var ellers ingen af DR-folkene, der troede, at jeg havde en chance – det var meget tydeligt, da de gennemgik reglerne. Det var sådan noget med, ’hvis du overhovedet skal have en chance for at følge med, så skal du altså trykke dig ind også, selv om du ikke er sikker’. Men det var en quiz om ugen, der var gået. Jeg tror, jeg ville være bedst i en Beatles-quiz. Jeg var meget stor Beatles-fan, da jeg var yngre og har læst mange biografier om dem«.

Hvad er den mærkeligste oplevelse, du har haft på scenen?
»Jeg har engang været fuld, da jeg optrådte. Det var på Cafe AE på Nørrebro. Det var en meget underlig oplevelse, for jeg kunne ikke mærke publikums timing. Jeg var nødt til at spørge en kollega bagefter, hvordan det var gået. Så jeg bliver nok aldrig en, der går skidefuld på scenen«.

Hvilken anmeldelse ville du ønske, du havde glemt?
»Dem allesammen. Både de gode og de dårlige. Jeg er holdt op med at læse dem. Alligevel kan jeg ikke undgå at høre, hvordan de er fra folk omkring mig. Men de kan desværre blive styrende, og de befordrer ikke mod«.

Hvilket ord bruger du for meget?
»’Menneskelig insolvent’. Det er noget, jeg konstant anklager mine nærmeste for at være«.

Hvilken komedieserie beundrer du mest?
»Jeg har lige set the ’The Last Man on Earth’. Den er virkelig sjov og spændende. Den vil jeg anbefale. Min all time-favoritkomedieserie er nok ’Seinfeld’. Den er fantastisk lavet og for mig at se højdepunktet for den klassiske sitcom med studiepublikum«.

Hvilken ting ville du redde ud af en ildebrand?
»Mig selv og eventuelt andre levende mennesker. Og så har jeg en ekstern harddisk, hvor jeg har backup på alt det, jeg sidder og pusler med. Det ville måske også være meget fedt at få den med. På den anden side bruger jeg alt for meget tid på at læse gamle ideer igennem, så det kunne også være, at et totalt nedbrud ville frisætte mig«.

Hvad ønskede dine forældre, du skulle blive?
»Mine forældre har altid været meget large i forhold til at støtte op om, at deres søn gik på Den Fri Ungdomsuddannelse og spillede teater. Det tager jeg totalt hatten af for. Hvis de har været bange, er de gået stille med det«.

Læs også: ‘Lillemand’ / Anmeldelse

Læs også: Fem grunde til at se Jonatan Spangs syleskarpe nye serie

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af