Bittert: Skuespillere, der takkede nej til ikoniske roller

Se, hvem der kunne have spillet Aragorn, Indiana Jones, Michael Corleone og Neo i ’Matrix’.

Forleden røbede Josh Hartnett, at han fortrød at have sagt nej til rollen som Christopher Nolans Batman i ’Dark Knight’-trilogien. Men han er ikke den første skuespiller, der har sagt nej til en rolle, som skulle gå hen og blive ikonisk.

Måske er det for det bedste, at Aragorn, Indiana Jones og Michael Corleone gik til Viggo Mortensen, Harrison Ford og Al Pacino. Men det er alligevel interessant at forestille sig filmene med alternativerne på plakaten.

Day Lewis

 

1. Daniel Day-Lewis som Aragorn, Sean Connery som Gandalf (‘Ringenes herre’)

I dag er der nok ikke mange fans af ’Ringenes herre’-trilogien, der beklager sig over valget af Viggo Mortensen og Ian McKellen som henholdsvis Aragorn og Gandalf. Ikke desto mindre var ingen af dem Peter Jacksons førstevalg.

Til rollen som Aragorn havde instruktøren kastet sin kærlighed på Daniel Day-Lewis, der tidligere havde gjort sig som langhåret kriger med hjertet på rette sted i Michael Manns ’The Last of the Mohicans’. Men det er og bliver en svær mission at sikre sig Day-Lewis’ signatur, og noget kunne tyde på, at skuespilleren havde behov for et afbræk fra rampelyset: Han lod sig ikke overtale af Jacksons stædige tilnærmelser.

Rollen gik derefter til Stuart Townsend, som imidlertid hoppede fra dagen før optagestart efter månedsvis af prøver, hvilket banede vejen for halvdanske Mortensen.

Det lykkedes heller ikke instruktøren at overtale Sean Connery til at inkarnere Gandalf på det store lærred, og den altid bramfri skotte var klar i mælet, da han efter udgivelsen af ’The Fellowship of the Ring’ forklarede sit nej: »Jeg læste bogen, jeg læste manuskriptet, jeg så filmen. Jeg forstår den stadig ikke«.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af